Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara, la Romania TV, ca Mihai Razvan Ungureanu i-a comunicat ca are mai multe optiuni cu privire la colegiul electoral in care va candida la parlamentare si ca problemele de natura suprapunerii unor candidaturi in Alianta Romania Dreapta (ARD) urmeaza sa fie discutate inclusiv in sedinta Colegiului Director al PDL care va avea loc saptamana viitoare.

Vasile Blaga a raspuns astfel intrebat la RTV daca presedintele Fortei Civice este o problema pentru PDL, avand in vedere disputa ce s-ar fi creat la Arad, unde se prefigureaza o candidatura a lui Mihai Razvan Ungureanu la concurenta cu cea a presedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici, relateaza Agerpres.

"Nici pe departe. De altfel, am avut o discutie lunga aseara cu domnia sa, tocmai pentru ca sunt discutii inerente cand vorbim despre listele electorale. Vedeti, noi avem o alianta oficiala de doua saptamani si sunt normale astfel de discutii. Sunt discutii si in USL, care functioneaza de doi ani de zile si au trecut si printr-o campanie electorala, cea de la locale. Domnul Ungureanu inca nu a decis unde va candida. Are mai multe optiuni, oricum, pana vineri le vom stabili", a afirmat presedintele PDL.

Intrebat daca in cazul in care Ungureanu alege sa candideze la Arad, Gheorghe Seculici va fi scos de pe listele parlamentare, Blaga a precizat: "Aceste discutii le vom avea intotdeauna in Colegiul Director".

"Eu sunt garantul respectarii statutului PDL si al aliantei (ARD - n.r.) mai departe si intotdeauna cat am facut lucrul acesta nu am avut probleme. (...) Deci, intr-un Colegiu Director, marti, miercuri, saptamana viitoare, lucrurile vor fi transate. Dar, repet inca o data, domnul Ungureanu nu mi-a spus ca va candida la Arad. Nu s-a hotarat inca, are mai multe variante si domnia sa", a declarat presedintele PDL.

Intrebat daca in acest moment Mihai Razvan Ungureanu trage in jos PDL, avand in vedere acuzele aduse la adresa fostului premier cu privire la achizitiile de protocol facute de Guvern, Blaga a raspuns: "Vizavi de acuzele respective eu l-am sfatuit pe domnul Ungureanu sa se manifeste mai ferm".

"Are de partea sa declaratiile ultimilor trei secretari generali ai Guvernului Romaniei (...), care au spus ca toate aceste lucruri sunt niste tampenii. Deci, nu cred ca din acest punct de vedere avem o problema", a sustinut Blaga.

Cat priveste alte posibile suprapuneri de candidaturi, si anume, cele ale Mihail Hardau si ale lui Adrian Papahagi la Cluj, liderul democrat-liberalilor a explicat ca ambii sunt candidati care trebuie apreciati pentru competenta si ca se va gasi o solutie si in acest caz.

Vasile Blaga: Exclud o colaborare politica, intr-o constructie unitara, cu Dan Diaconescu

Vasile Blaga a mai declarat ca exclude o colaborare politica intr-o constructie unitara, la Putere sau in Opozitie, cu PP-DD, dar a precizat ca este obligat sa discute cu liderii acestei formatiuni in plan parlamentar in cazul in care partidul va intra in Legislativ.

Intrebat despre colaborarea in vederea constituirii unui guvern sau colaborare in opozitie cu PP-DD, Vasile Blaga a spus: "Nu voi colabora politic, intr-o constructie unita, nici la putere, nici in opozitie cu Dan Diaconescu".

"Are cu cine colabora, colaboreaza foarte bine cu domnul Ponta. Doar s-au inteles de la inceput", a declarat liderul democrat-liberalilor, potrivit Agerpres.

Blaga a sustinut ca si in ceea ce priveste cazul Oltchim exista intre premier si Dan Diaconescu "o intelegere pana la jumatate". "Din partea a doua privatizarii nu s-au mai inteles", a adaugat presedintele PDL.

El a explicat, intrebat daca exclude inclusiv o forma de colaborare parlamentara cu PP-DD, ca ar insemna sa nu respecte Constitutia.

"Are Dan Diaconescu un partid care respecta, prin statut, Constitutia Romaniei? Are, din moment ce l-a inregistrat Tribunalul. Hotarasc eu ca intra in Parlament? Nu, alegatorii. Daca intra in Parlament, presedintii partidelor parlamentare in prima zi dupa validare trebuie sa se reuneasca, sa vada care este ponderea fiecaruia si cate locuri ii revin in Birourile Permanente ale Camerei si Senatului. Cu asta incepe noua legislatura. Pe urma discutam de guvern si de restul", a aratat Blaga.

Cat despre aliante intre fortele de centru-dreapta si PP-DD la nivel local, liderul democrat-liberalilor a afirmat: "Cand il vedeti pe Ponta si spune ca laptele e alb, aveti grija sa nu fie o lingura de cafea in el. Nu avem nicio astfel de intelegere. Daca aveam intelegeri, aveam cel putin 25 de vicepresedinti de consilii judetene. Are dansul (Victor Ponta - n.r.) intelegeri cu ei".

Vasile Blaga a subliniat, intrebat in acest sens, ca nu va merge niciodata intr-o emisiune la postul tv al lui Dan Diaconescu.

"Au fost domnul Ponta si domnul Antonescu, la ei va raportati. Eu nu am sa calc niciodata pe la OTV", a declarat Blaga.

Amintindu-i-se ca la postul tv respectiv a fost prezent inclusiv presedintele Traian Basescu, Blaga a replicat: "A mai fost si domnul Basescu, au mai fost si altii. Daca vreti, toti au fost, dar eu nu ma voi duce, pentru ca nu pot sa servesc un om de un un cinism iesit din comun. Prostesti lumea cu televizorul, ii faci promisiuni desarte. Nu il intrece in cinism decat Ponta. Nu se poate sa castigi puncte in halul acesta. De asta nu ma duc".

Vasile Blaga: A aparut o anumita aroganta din partea Elenei Udrea si PDL a platit rau la locale

Presedintele PDL a mai declarat la Romania TV ca unii dintre fostii lideri ai partidului au dat dovada de o anumita aroganta in timpul guvernarii Boc, dand-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar si pe fostul premier Emil Boc. pe de alta parte, Blaga sustine ca nu exista vreun motiv pentru care Udrea nu ar trebui lasata sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie.

Vorbind despre oportunitatea unei candidaturi a Elenei Udrea intr-un colegiu din Neamt, Blaga a spus ca aceasta a avut performante notabile ca ministru al Dezvoltarii Regionale, in pofida unor erori comise. "A aparut si o anumita aroganta din partea ei. Au fost greseli si in modul in care au fost prezentate masurile luate si am platit rau de tot la locale", a declarat Vasile Blaga.

Democrat-liberalul a precizat ca nu doar Elena Udrea a comis asemenea erori, criticandu-l indirect si pe fostul premier Emil Boc spunand ca nu poate fi de acord ca afirmatii precum "Pusca si cureaua lata, ce lefuri aveati odata!".

Blaga a precizat totusi ca imaginea publica a unor democrat-liberali, inclusiv a Elenei Udrea, a suferit si din considerente independente de ei. "Au fost o parte a liderilor din fostul Birou Permanent National considerati a fi foarte apropiati presedintelui Basescu, precum Emil Boc, Roberta Anastase si Elena Udrea, si ca urmare a faptului ca presedintele era tinta constanta a atacurilor, s-a lovit sistematic si in ei. Nu spun ca nu au gresit neripostand cum trebuie", a spus Blaga la Romania TV.

"Daca o organizatie ii propune sa candideze, ea va fi validata sau nu de electorat", a mai spus Vasile Blaga despre o eventuala noua candidatura a Elenei Udrea pentru Parlament.