Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca declaratiile lui Dan Diaconescu de joi seara "continua circul inventat de dl Ponta. A inventat, binomul Ponta-Antonescu, ne-a tinut intr-un circ de vreo 2 luni si ceva cu referendumul. A inventat circul asta cu Dan Diaconescu, ca sa nu intrebe nimeni de guvernare ca poate discutam si despre asta, si mai departe a inventat si circul de la CSAT, crezand ca ii scapa ceva."

Vasile Blaga la Realitatea TVFoto: Captura Realitatea TV

Alte declaratii facute de Vasile Blaga:

  • despre esecul privatizarii Oltchim: Trebuie sa-l ataci pe vinovatul principal, nu pe Dan Diaconescu. Ponta si Diaconescu seamana foarte mult. Sunt doi oameni de un cinism iesit din comun, care-si bat joc de salariatii din tot judetul.
    Ponta a mintit inca de la inceput in cazul privatizarii Oltchim. [...] Cum incheiase Guvernul Boc negocierile cu FMI? Privatizare cu un investitor strategic. A venit Ponta si a schimbat regulile jocului.
    Obligatie era sa faci privatizarea, nu era termen s-o finalizezi. Nu era fixat termenul de 18 septembrie pentru finalizare.
    Cum sa-l cred pe Ponta de buna credinta ca vrei sa privatizezi ceva si inchizi institutia aceea exact pe parcursul de privatizare?
  • Romania are nevoie de normalitate interna
  • USL vrea sa faca o lansare a candidatilor taman pe 17 octombrie (data care coincide cu congresul PPE organizat de PDL la Bucuresti.), si asta au inteles dl Ponta si USL din normalitate.
  • intrebat daca justitia este subordonata presedintelui: Nu. USL nu are dreptate. Daniel Morar nu a raspuns la comenzi politice.
    Nu o sa ma vedeti nici pe mine, nici pe alt lider PDL, facand comentarii pe tema viitorilor sefi DNA si ai Parchetului General.
  • cu privire la lista cumparaturilor de protocol atribuita fostului premier Ungureanu:  Nu cred ca le-a comandat el. Nu premierul face comenzile astea. Cred in acest om (Mihai Razvan Ungureanu), cred ca nu a comandat dumnealui in scop personal aceste produse, cred ca are un viitor si cred ca pot continua alaturi de el.
    I-am spus un lucru, sper sa nu se fi suparat: "Explica repede lucrurile astea pentru ca asta s-ar putea sa fie borduriada ta".
    Astfel de acuzatii vin de fiecare data cand esti intr-o functie publica. Cred in acest om (Mihai Razvan Ungureanu), cred ca nu a comandat dumnealui in scop personal aceste produse, cred ca are un viitor si cred ca pot continua alaturi de el.
  • despre formarea A.R.D: Decizia coagularii in jurul nostru a fortelor de dreapta am luat-o la conventia nationala.
    Multi nu credeau ca in timpul asta scurt vom putea face asta.
    PDL intotdeauna s-a tinut de cuvant. Suntem un partid al constructiei.
    PDL are 22%, cu tot cu partidele din ARD are 24%.
  • despre Laura Bota, nou numita vicepresedinte al BPN al organizatiei de femei PDL, despre care presa tabloida scrie ca ar fi o noua Elena Udrea: Doamna este medic in Satu Mare si trebuie sa recunosc ca avut o prestatie foarte buna la scoala de vara. Cred ca nu va mai participa la prezentari de moda pentru ca a vazut ca altii au patit-o foarte rau daca au trecut peste anumite norme.
  • intrebat daca ar colabora cu George Maior intr-un guvern in care actualul sef SRI ar fi premier: Ma refer acum la omul George Maior, dansul a fost membru al PSD-ului, acum probabil suspendat, a activat ani multi in PSD. In fucnctiile publice pe care le-am avut, colaborarea intre mine si domnia sa a fost foarte stransa. SRI-ul cu MAI lucreaza foarte strans.
  • intrebat ce scor crede ca va obtine PDL in alegeri: Impreuna cu aliatii, peste 30% dar PDL-ul va fi cel mai important partid din viitorul parlament.