Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat vineri seara la B1Tv ca va solicita Guvernului si CSAT-ului sa limiteze cheltuielile pentru parada militara de 1 Decembrie aratand totodata ca decizia nu ii apartine. "Daca vrem sa avem o instiutie bugetata e bine sa facem economii daca nu o sa ajungem sa apelam la populatie cum am apelat pentru Ateneu: 'Dati un leu pentru Ateneu', aici chestiunea e mai scumpa: 'Dati 100 de euro de persoana pentru Armata'" a declarat Dobritoiu.

Intrebat daca se organizeaza parada militara de 1 Decembrie, ministrul Apararii a declarat: "decizia nu imi apartine mie, dar avand in vedere realitatile actuale ale bugetului, daca cineva ma va intreba eu as descuraja orice fel de cheltuiala in plus cu angajarea unor echipamente care costa mult. Putem sa onoram ziua de 1 Decembrie la costuri minime cu putinta, cu oameni, cu soldati care defileaza. Doar atat."

Ministrul a aratat ca paradele costa in jur de 1 milion de euro, precizand, ca raspuns la intrebarea cat e dispus sa cheltuiasca Ministerul Apararii anul acesta cu parada de 1 Decembrie, ca el nu ar da niciun leu.

"Sunt un membru din arcul guvernamental, categoric voi respecta deciziile lor, dar va spun ca si la masa Guvernului, si la masa CSAT-ului, voi solicita sa nu zburdam cu cheltuielile. [...]Viitorii parlamentari o sa priveasca alaturi de populatia Romaniei manifestarile trupelor debarcate de tehnic", a mai declarat ministrul.