Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, ca Biroul Politic al PNL ar urma sa ia luni o decizie cu privire la candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL la alegerile parlamentare, mentionand ca el este de acord cu aceasta.

"Domnul Becali m-a contactat, şi-a exprimat intenţia de a susţine, împreună cu partidul său, USL, din punct de vedere politic, electoral şi dorinţa domniei sale de a candida, în situaţia în care şi noi suntem de acord cu acest lucu. Eu am avut o discuţie cu domnul Becali în care am luat act de această dorinţă a domniei sale, i-am spus că, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt deschise şi că se poate încheia un acord politic între USL şi PNG, prin care acest partid să dea voturile sale candidaţilor USL şi, de asemenea, Gigi Becali să candideze pentru Parlament, dacă doreşte, pe listele USL", a spus Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3, potrivit Mediafax.

Potrivit liderului PNL, aceasta înseamnă, din punct de vedere juridic, fie o candidatură sub culorile PNL, fie sub cele ale PSD.

"Opţiunea lui George Becali e spre PNL, eu i-am spus că, din punctul meu de vedere, lucrurile se pot discuta şi se pot rezolva, rămâne ca săptămâna viitoare, probabil luni, la nivelul Biroului Politic al PNL, să luăm o decizie oficială asupra acestui lucru", a spus Antonescu.

Răspunzând unei întrebări, Antonescu a spus că personal este de acord.

El a precizat că nu se pune problema unei intrări a PNG în USL sau a unei fuziuni a PNG cu un alt partid, dar, dacă Becali doreşte să candideze, trebuie din punct de vedere juridic, fie şi formal, să se înscrie într-unul din partidele componente ale USL.