Presedintele PDl, Vasile Blaga, a declarat joi seara, la emisiunea "Sub semnul intrebarii" de pe B1TV, ca prezenta membrilor PPE la Bucuresti cu ocazia Congresului Popularilor Europeni a avut rolul de a recredibiliza Romania. Liderul democrat-liberal a afirmat ca ar fi fost un lucru bun daca si Congresul Socialistilor Europeni s-a fi desfasurat in Romania, cum fusese programat initial.

Vasile BlagaFoto: Captura B1TV

"Am avut de partea noastra (in timpul evenimentelor politice din vara - n.r.) aceasta familie europeana extrardinara pe care ati vazut-o 3 zile si nu 2 zile la Bucuresti, oameni care au venit la Bucuresti si au dorit sa recredibilizeze Romania, eu cred ca acesta a fost cel mai important lucru la acest congres pana la urma. Eu m-as fi bucurat si socialistii europeni sa nu tina un congres semi-clandestin la Bruxelles, sa isi desfasoare lucrarile la Bucuresti, pentru ca avem o singura tara si toti trebuie sa contribuim la bunul ei mers. Dar iarta ca liderii europeni au venit in Romnia si au spus-o foarte clar: am venit pentru Romania", a declarat Vasile Blaga.

  • Blaga: Omul de rand a inteles, din Congresul PPE, ca se incearca tot ce e posibil pentru a asigura libertatea fortei de munca

Presedintele PDL Vasile Blaga a mai aratat, in emisiunea de joi seara, ca intalnirea liderilor europeni de la Bucuresti a reprezentat ceva chiar si pentru oamenii de rand, care chiar daca nu au inteles multe din sedinta Congresului, inteleg insa ca toti cei prezenti la reuniunile de miercuri si joi doresc liberalizarea pietei muncii.

"Toata lumea vrea sa se utilizeze resursele de munca din Uniunea Europeana, ia lasati si romanii si bulgarii, nu mai impuneti restrictii pe piata muncii, asta intelege lumea", a explicat democrat liberalul pentru B1TV, aratand mai apoi ca din lansarea USL de miercuri, alegatorii au inteles ca executivul USL face orice numai "de guvernat nu guverneaza".

"Se mai intelege ceva. Ca acest guvern Ponta nu face nimic pentru Romania, cel mai mare pericol este ca nu guverneaza. Nu au luat nicio masura in folosul oamenilor. Nu simte omul acum ca preturile sunt mult mai mari decat acum cinci luni de zile? Nu simte omul acuma ca inflatia este atat de mare incat, de exemplu, am vazut ca exista o mare banca din Romania care nu mai ofera credite in euro, vrea sa crediteze numai in lei, ca acum 14 ani. Ii e frica de inflatie si bancii. Nu simte omul ca plateste cu 5% mai mult la energia electrica? Ca plateste mai mult gazul? Acum cand nu i-a vazut pe Ponta si Antonescu luand o singura masura favorabila lui? Nu vedem omul acum aceasta lipsa totala de pregatire a premierului pentru postul pe care il ocupa? Cum a venit acum cateva zile si a spus ca nu mai are bani de pensii pentru ca nu i-au prevestit astia in buget, cei care au fost inaintea lor. Ca si cum nu ei ar fi rectificat bugetul in luna august", a declarat Blaga.