Evaziunea fiscala in multe cazuri este mai degraba o chestiune morala decat legala - a spus ambasadorul Greciei la Bucuresti, Georgios Poukamisas. El va vorbi pe larg sambata, la emisiunea Pasaport Diplomatic, pe Digi24, despre implicatiile crizei si pericolul aparitiei partidelor extremiste in conditiile unui buget de austeritate.

Intrebat despre combaterea evaziunii fiscale in Grecia, ambasadorul a aratat ca recent, mai multi politicieni de rang inalt au fost adusi in fata justitiei pentru evaziune fiscala. Nu este vorba doar de o chestiune legala: nu poti soma societatea sa isi achite contributiile la fisc daca cei care au exploatat fara scrupule pozitiile pe care le-au ocupat nu sunt trasi la raspundere - a spus Georgios Poukamisas.

In vremuri de austeritate, partidele extremiste devin mai populare. Dupa o perioada de prosperitate fara precedent, indicatorii economici au scazut brusc, iar aceasta, pe langa un influx de imigranti ilegali, au creat un teren fertil pentru fortele populiste in anumite segmente ale societatii grecesti. "Timpul ne va spune daca acesta este un fenomen temporar" - a notat ambasadorul.

Georgios Poukamisas va vorbi sambata, de la 18.30, si despre posibilitatile de investitii in Grecia si va spune si despre ce ii place in tara noastra. A doua parte a emisiunii Pasaport Diplomatic va prezenta mancarurile deosebite ale unui restaurant grecesc din Bucuresti, ca si biserica si ambasada Greciei, considerata chiar de ei una dintre cele mai frumoase reprezentante diplomatice ale lor.