Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca nu este "coleg" de partid cu George Becali, precizand ca acesta nu ar fi din punctul sau de vedere membru al PNL, fiind vorba de o candidatura pe listele USL, el aratand totodata ca PNL trebuie sa ramana un partid care sa fie "reper de conduita", scrie Mediafax.

Tariceanu a fost intrebat, intr-o emisiune a postului Realitatea TV, cum vede faptul ca a devenit coleg de partid cu omul de afaceri George Becali.

"El nu este membru al PNL, cred ca o implicita asociere care s-a facut mie mi se pare ca nu este benefica pentru noi", a replicat Tariceanu.

"Eu, ca vechi membru al PNL, pot sa-mi spun si intotdeauna am avut curajul sa-mi spun punctul de vedere, pe care mi l-am exprimat. Nu o sa fim colegi, pentru ca, din fericire, nu e vorba de un coleg de partid, este o candidatura pe listele USL. As putea sa spun cum vad eu PNL: ca un partid care sa ramana ancorat nu numai valorilor europene, dar in fond valorilor liberale care ne-au consacrat pe scena politica romaneasca si, in acelasi timp, un partid al valorilor, printre care si cele morale. Este nevoie inca de un partid care sa serveasca drept reper de conduita, de moralitate, de tinuta, de discurs politic si acesta mi l-as dori sa fie PNL, asa cum s-a impus el de fapt", a mai spus Tariceanu.

Liderul deputatilor PNL a fost invitat sa explice formula prin care a sustinut ca ii prefera pe cei care "numara ideile si nu oile".

"Eu am folosit o expresie care, in fond, nu era atat de subtila incat sa-i puna pe multi in incurcatura si sa dea raspunsuri nepotrivite, dar, spre surprinderea mea, am vazut ca acest lucru s-a intamplat. Constatand aceasta chestiune, pentru cei care nu au inteles este limpede ca nu merita sa detaliez subiectul prea mult ca sa-i fac sa inteleaga, pentru ca exista riscul tot sa nu inteleaga", a mentionat Tariceanu.

Tariceanu: As opta pentru monarhie la revizuirea Constitutiei. Regele Mihai in Parlament a dat impresia unui adevarat om de stat

El a fost intrebat pentru ce fel de regim statal ar opta in acest context

"Eu as opta pentru monarhie, pentru ca eu cred ca monarhia ne-ar aduce mari avantaje, in plan intern si in plan extern, enorm de multe avantaje. In primul rand pentru ca in plan intern am avea in monarh o persoana, o institutie care nu are legaturi partinice cu cei de pe scena politica, deci este detasat. (...) Anul trecut, vazandu-l pe Regele Mihai in Parlament, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, nu a dat altceva decat impresia unui adevarat om de stat", a sustinut Tariceanu, completand ca acesta a tinut "un discurs al problemelor reale ale Romaniei".

"A doua optiune e o republica parlamentara", si-a mai declarat preferinta fostul premier.

De asemenea, liderul deputatilor PNL a afirmat ca in 2013 revizuirea Constitutiei ar trebui sa se realizeze printr-un "consens" si nu prin impunerea unei formule de catre majoritatea parlamentara. "Aceasta Constitutie trebuie facuta sa dureze, nu vreau sa ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani ca venim cu alta", a mai spus Tariceanu.