Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca USL nu pregateste o suspendare a presedintelui Traian Basescu, dar ca o demisie a acestuia ar fi benefica Romaniei, anunta Agerpres.

Intrebat daca vede alegerile prezidentiale mai aproape de 2014 in contextul in care USL castiga alegerile parlamentare, Antonescu a spus ca ar fi bine sa se intample acest lucru deoarece Romania nu are un presedinte, ci 'un cetatean care in mod ilegitim locuieste la Cotroceni'.

"Nu organizam nicio suspendare, insa eu cred ca la un moment dat orice sansa, fie si o demisie a presedintelui in fata unei realitati politice ar fi benefica pentru Romania", a declarat Antonescu la TVR 1.

El a sustinut ca Romania se afla intr-o situatie proasta sub conducerea presedintelui Traian Basescu.

"Romania, dupa opt ani sub conducerea lui Traian Basescu, este intr-o situatie proasta din foarte multe puncte de vedere, dar cel mai rau lucru este ca are un locatar ilegitim la Cotroceni, ceea ce este cat se poate de grav, dar calitatile d-lui Basescu sunt foarte multe. Este vorba de curaj, este vorba de personalitate, autoritate, inteligenta - nu ma refer la trucuri, la viclesuguri, ci la inteligenta pur si simplu, este un om inteligent. Din pacate toata aceasta suma de calitati probata in atatea randuri, o capacitate de lupta extraordinara, nu au folosit la nimic bun Romaniei si nici pentru domnia sa care a ajuns intr-o situatie ingrozitoare pentru un politician performant si anume sa fie introdus pe usa din dos si impotriva vointei concetatenilor", a adaugat liderul PNL.