Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Romania TV, ca la expirarea celor 45 de zile in care are dreptul sa ocupe postul de ministru interimar al Sanatatii, va desemna un alt membru al Guvernului sa exercite aceasta functie. Seful Executivului a precizat ca nou ministru va asigura conducerea "formal", acesta continuand sa fie condus de catre subsecretarul de stat Raed Arafat.

"In momentul in care se formeaza noul guvern in mod sigur voi numi un alt ministru. Pana atunci, la expirarea celor 45 de zile in care am eu dreptul sa vorbesc formal, sa acopar functia de ministru al Sanatatii, probabil voi numi un alt membru al Guvernului care sa asigure formal conducerea, insa in fapt o face Raed Arafat. Pana la alegeri nu intentionez sa numesc un alt ministru al sanatatii. I-am propus de la inceput sa devina ministru dar are propriul plan de cariera. Nu si-a dorit sa fie ministru", a declarat Victor Ponta la Romania TV.

La inceputul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sanatatii, functie preluata dupa demisia lui Vasile Cepoi.

Premierul a aratat la acea vreme ca i-a oferit pozitia subsecretarului de stat Raed Arafat, insa acesta nu a dorit sa ocupe postul de ministru. Ponta a precizat ca nu intentioneaza sa desemneze o alta persoana ca ministru pana la alegerile parlamentare din luna decembrie, ministerul fiind condus, de facto, de Raed Arafat.