Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, a declarat vineri seara, invitat in emisiunea "Discutia Saptamanii" difuzata de B1 TV, ca monarhia despre care vorbea Crin Antonescu este doar o "tactica pentru alegeri" si ca nu ar trece o astfel de optiune nici de Parlament si nici de un eventual referendum.

Potrivit consilierului prezidential, "intoarcerea regelui pe agenda publica este, evident, o tactica. A fost inclusa in program cu un caracter electoral. Sunt cam 10, maxim 15% monarhisti si USL, cu toate armele, cultiva acest electorat. Nu cred ca cineva isi imagineaza ca printr-o revizuire a Constitutiei se va reinstaura monarhia in Romania. Nu are sustinere populara. O asemenea Constitutie nu ar trece de referendum. Sunt multe propuneri de astea excentrice".

"Probabil ca va trebui multi ani de acum inainte sa ai o campanie sustinuta. Crin Antonescu, el are o optiune, dar PSD-ul in intengritatea lui are optiune republicana. Nici in Parlament nu cred ca ar trece o asemenea optiune, dar mai la referendum. Nu, pur si simplu se foloseste electoratul in favoarea lor, ca tot vin alegerile", a mai afirmat Sebastin Lazaroiu.