Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminica, la emisunea "Dupa 20 de ani", transmisa de ProTV, ca raspunsul lui Teodor Melescanu privind rolul SIE in perioada referendumului, in care a spus ca SIE nu e o agentie de PR, este unul "frivol" pentru cineva care conduce un serviciu al natiunii romane, citeaza Mediafax.

"Dar eu vorbeam despre ce i-am cerut eu sau nu i-am cerut domnului Melescanu. Iar ceea ce cred ca era de datoria - si in sensul acesta puteti spune ca le-am cerut - si a SRI si a SIE - nu stiu in ce masura au facut-o sau nu - nu era o chestiune de PR, ci de informatie. Adica in momentul in care cineva delireaza - Monica Mcovei si Traian Basescu, unul in Parlamentul European, altul la garaj, sediul politic - si incepe sa vorbeasca despre lovitura de stat atunci cred ca este nu o actiune de PR, ci o actiune de datorie si de datorie a unui serviciu care este in slujba natiunii romane si care are anumite contacte cu serviciile similare, cu omologii, sa spuna: Nu, nu e nicio lovitura de stat", a precizat Antonescu la Pro TV.

"In momentul in care, de asemenea, se vorbeste despre absurditatea ca noii lideri de la Bucuresti - cum eram numiti - denunta, abandoneaza, schimba orientarea de politica externa a Romaniei, angajamentele cu NATO, angajamentele cu UE si ca au devenit brusc pro-rusi si ca sunt cu Moscova si alte prostii, e de datoria, si nu e o actiune de PR, a unor servicii de informatii, cu omologii lor, cu mediile in care ei informeaza si de unde iau informatii sa spuna: Nu, si asta e o prostie", a adaugat liderul PNL.

El a precizat ca raspunsul lui Melescanu, din aceste considerente, este unul "frivol" si a aratat ca nu i-a cerut ceva lui Melescanu.

"Eu nu i-am cerut ceva domnului Melescanu, Iar raspunsul ca nu e o agentie de PR e un raspuns frivol pentru cineva care conduce un serviciu al natiunii romane", a opinat Antonescu.

El a aratat ca incercarea de informare a liderilor europeni la nivelul de informatii al unui serviciu nu ar fi reprezentat o actiune de PR, ci una de informare.

"In ceea ce priveste SIE, nu stiu daca dumneavostra ati lamurit cu domnul Melescanu rolul SIE in tot ce s-a intamplat in aceasta vara. (...) Dar cine i-a cerut servicii de PR domnului Melescanu? Incercarea de a-i informa (pe liderii europeni, n.r.) evident, la nivelul de informatii al unui serviciu, nu la nivelul de informatii al presei sau al declaratiilor politiice, nu cred ca era o actiune de PR, ci o actiune de informare", a precizat Antonescu.

Intrebat daca i-a cerut lui Melescanu sa faca acest lucru si directorul SIE nu a procedat in consecinta, Antonescu a spus ca el nu i-a cerut nimic lui Melescanu.