Premierul Victor Ponta a afirmat joi seara, la Romania TV, ca nu el a cerut scoaterea consilierilor prezidentiali Sebastian Lazaroiu si Daniel Funeriu de la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, dar a calificat absenta celor doi drept "un semn de normalitate".

Intrebat daca el a cerut ca Funeriu si Lazaroiu sa fie scosi de la intalnirea cu seful statului, avuta miercuri la Palatul Cotroceni, Ponta a negat.

"Nu, dar apreciez ca un semn de normalitate sa scoti asemenea personaje de la niste discutii serioase. Despre ce era sa vorbim, despre Alba-ca-Zapada, sau despre ce? (...) Nu am avut 'placerea' sa-i vad pe cei doi. Consider ca sunt doua personaje sinistre si dubioase, dar ma rog, fiecare isi alege consilierii... Recunosc insa ca nu mi-as fi luat un consilier care spune ca miroase a cadavru (despre Lazaroiu - n.r.). Probabil pe unde lucreaza dansul tine vreun cadavru pe undeva. Mi-as pune mari probleme strict psihiatric", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Lazaroiu a afirmat ca in PSD sunt multi care isi doresc functia de premier, "cu atat mai mult cu cat se simte miros de cadavru".

Premierul a admis ca ar putea exista mai multe persoane in PSD care isi doresc sefia guvernului, dar a aratat ca el nu s-a "emanat" de undeva, ci a candidat pentru acest post si a fost votat de catre congresele PSD, PNL si PC - componente ale USL.

Desi Sebastian Lazaroiu si Daniel Funeriu figurau initial pe lista celor prezenti la intalnirea presedintelui cu premierul, ulterior ei nu au mai asistat la discutii.