Ministrul Justitiei Mona Pivniceru a declarat, marti seara, invitata la Digi 24, ca nu stie ce va face in cazul in care propunerile sale pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sunt respinse, dar ca "probabil" ii va desemna pe urmatorii doi in ordinea nominalizarilor pe care le-a facut, informeaza Mediafax.

Mona Pivniceru a anuntat pe 1 noiembrie ca pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost selectati Elena Hach si Tiberiu Nitu, iar pentru conducerea DNA au fost selectati Claudiu Dumitrescu si Ioan Irimie. Dintre acestia, ministrul Pivniceru i-a propus pe procurorul Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si pe procurorul Ioan Irimie pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Intrebata la Digi24 ce va face daca presedintele Romaniei sau Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) refuza numirea procurorilor lui Nitu si Irimie, ministrul Pivniceru a spus ca se asteapta "la normalitate" in finalizarea acestei proceduri, ca nu stie ce va face, dar, probabil, in va propune pe urmatorii doi.

Pivniceru a adaugat ca trebuie incheiat orice provizorat, precizand ca mai sunt si alte functii din conducerea Ministerului Public in care sunt delegati, si nu numiti, procurori.

Pe de alta parte, Mona Pivniceru a precizat ca toti candidatii pentru cele doua pozitii au fost foarte buni, fiind specialisti.

Ministrul Justitiei a recunoscut faptul ca unii dintre candidati nu si-au indicat sursele pe care le-au citat in propiectele de manager, afirmand ca si Ioan Irimie a citat "niste anexe" fara sa indice sursa, informeaza Mediafax.