Sari direct la conținut

VIDEO Victor Ponta: Trebuie sa stabilim in Constitutie ca deciziile luate de CCR pot fi schimbate in Parlament cu doua treimi

HotNews.ro
Victor Ponta, Foto: Captura Realitatea TV
Victor Ponta, Foto: Captura Realitatea TV

Premierul Victor Ponta a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca modificarea Constitutiei va trebui facuta in prima sesiune parlamentara a anului urmator, repectiv pana in iunie 2013, cand va fi un moment politic „pe care n-o sa-l mai gasim”: USL va avea o majoritate consistenta, nu vor mai fi alegeri, iar Traian Basescu „nu mai poate sa spuna ca modificam Constitutia impotriva lui”. Potrivit premierului, in noua Constitutie trebuie stabilite foarte clar atributiile prezidentiale, pe cine poate numi premier si cand si in ce fel poate interveni in activitatea Guvernului. De asemenea, premierul a declarat ca in Constitutie trebuie stabilit, eventual, faptul ca deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi schimbate in Parlament, cu o majoritate de doua treimi.

Potrivit premierului Victor Ponta, Constitutia trebuie modificata „in prima sesiune a anului urmator, adica pana in iunie”. „Este un moment politic pe care n-o sa-l mai gasim: o sa avem o majoritate consistenta – USL, si discutand si cu celelalte forte politice; nu avem alegeri, pentru ca in general cand sunt alegeri subiectele se politizeaza si e foarte greu sa ai un consens; si nu mai poate Basescu sa spuna ca modificam Constitutia impotriva lui, pentru ca, inclusiv in ceea ce priveste atributiile presedintelui, acestea vor intra in vigoare pentru noul mandat de presedinte. Deci, in mod normal, ar trebui sa ne si sprijine sa facem lucrul asta”, a spus Victor Ponta.

Intrebat daca in noua Constitutie vor exista schimbari legate de atributiile prezidentiale, Ponta a mentionat in primul rand ca, in opinia sa, „presedintele trebuie ales in continuare prin vot direct”. „In schimb, primul ministru raspunde in fata Parlamentului si trebuie pus (in Constitutie, n.r.), pe baza experientei cu dl Basescu, ca sa nu mai avem un alt domn Basescu, trebuie puse foarte clar cateva lucruri, si anume presedintele nu nominalizeaza pe cine-l taie pe el capul in functia de prim-ministru, ci asa cum e trecut in toate constitutiile, pe cel de la forta politica care are cel mai mare numar de mandate in Parlament. Nu reuseste sa faca o majoritate – al doilea, nu reuseste nici al doilea, nici al treilea, faci alegeri anticipate. Presedintele Basescu ne-a dus in situatia absurda in care a zis ca pune pe cine crede el, pe cine vrea el, e treaba lui… trebuie sa punem in Constitutie”, a continuat el.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/538a7f60185d8bddbb90fe793b3a583c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

De asemenea, a mai aratat Ponta, „trebuie sa punem foarte clar in Constitutie cand si in ce fel presedintele intervine in activitatea Guvernului. Pentru ca la noi scrie ca in probleme de politica externa si militare, dar nu uitati ca la noi presedintele este cel care a anuntat taieri de pensii si salarii, care mareste TVA-ul, care-mi spune mie sa ma duc cu tot guvernul la Cotroceni sa ma intrebe de FMI sau de ne-FMI”.

„Trebuie de asemenea sa stabilim in Constitutie – pentru ca altfel n-o sa respectam, o sa facem si noi ce a facut PDL – faptul ca la Curtea Constitutionala poti sa pui oameni cu o anumita pregatire, minim 18 ani judecator sau magistrat, si ca, eventual, deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi in Parlament cu doua treimi schimbate. Doua treimi fiind o majoritate constitutionala”, a mai spus Ponta.

Premierul a explicat ca aceste modificari in Constitutie trebuie facute pentru a nu mai exista crize constitutionale „ca in ultimii opt ani”. „Cred ca pe baza experientei triste din ultimii opt ani, pentru ca am avut crize constitutionale si cu premierul Tariceanu si cu prim-ministrul Boc – culmea, ca presedintele voia sa-l dea de mult afara, dar l-a convins mai greu -, si acum cu mine, e clar ca trebuie sa punem in viitor in Constitutie niste prevederi, ca oricine va fi presedinte si oricine va fi prim-ministru, sa nu mai trecem toata ziua prin crizele prin care am trecut in ultimii opt ani”, a spus Ponta.

„Anul viitor, 2013, noua majoritate, si am de gand sa discut si cu UDMR, si cu PDL daca sunt capabili, trebuie sa schimbam in Constitutie, sa lamurim toate aceste lucruri. Nu va mai fi un atac la Basescu, pentru ca dl Basescu isi va incheia mandatul in 2014, dar ne asiguram ca niciun alt presedinte, dupa ce pleaca dl Basescu, c-o sa vina Crin Antonescu, c-o sa vina altcineva, nu va mai putea sa mearga la Bruxelles sa spuna „Mai, voi toti de acasa sunteti prosti, lasati-ma ca stiu eu ce fac. Taceti din gura, ca stiu eu ce fac”. Lucrul acesta nu se intampla in nicio tara europeana si nu trebuie sa se mai intample nici in Romania incepand de anul viitor”, a mai afirmat el.

Despre reorganizarea teritoriala: „In 2013 schimbam in Constitutie regiunile, iar in 2014, odata cu alegerile pentru PE, sa avem si alegeri regionale”

Premierul Victor Ponta a declarat ca planul privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei va fi pus in aplicare in 2013, „anul in care schimbam in Constitutie si in 2014, odata cu alegerile pentru Parlamentul European, trebuie sa avem alegeri regionale”.

In privinta structurii teritoriale, premierul a aratat ca, din punctul sau de vedere, „cea mai buna posibilitate, si realista, este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, pentru ca, altfel, daca deschizi Cutia Pandorei, sa incepi sa scoti judete dintr-o parte intr-alta, nu se mai termina niciodata”.

Astfel, Ponta a precizat ca „nu se pune problema” de a accepta propunerile de regiuni avansate de UDMR sau solicitarea politicienilor maghiari de a elimina din Articolul 1 al Constitutiei caracterul de stat national al Romaniei. „Nici vorba, din momentul in care am vorbit de cele opt regiuni actuale de dezvoltare. Deci sunt regiunile actuale, pe care sigur UDMR nu le doreste in actuala formula. Stiu, solicitarea lor cu statul national e de 20 ani, dar nici nu se pune problema de asa ceva”, a spus Ponta.

Premierul a apreciat ca putem avea din 2014 o noua organizare administrativ-teritoriala, „pentru ca avem pregatite actele legislative necesare, insa este in primul rand nevoie de modificarea Constitutiei, pentru ca in Constitutie nu avem trecute regiunile”.

„Proiectul nostru, care porneste de la modul in care s-a procedat in Franta, Italia, in tari cu administratie similara cu a noastra, este acela de a crea regiunile, de a da cat mai multe atributii de la guvernul central, dar si de la autoritatile locale, si aceasta tranzitie sa se faca in timp, in acelasi timp dand regiunilor principalele atributii in absorbtia fondurilor de coeziune si a fondurilor structurale”, a spus premierul.

ARHIVĂ COMENTARII
taranistu • 2012-11-20 23:41:03
Constitutia noastra e tampita, pocita , vai si amar si cum vrei tu, dar nesocotirea ei, nu, asta nu. Schimbati -o si atunci nu op sa mai fie probleme, nu poate face Parlamentul munca CCR. PS: Cu riscul de a obosi: repuneti in functie Constitutia din 1923 si e de o mie de ori mai buna! Monarhie constitutionala.
21 35
vio-e1 • 2012-11-21 07:57:14
Treaba e ca , in imaturitatea sa si in actuala alcatuire a Parlamentului ( pe unde circula mai multi puscariabili in libertate ) , lui pontea i se pare mai simplu sa manipuleze cu mijloacele specifice inaltei coruptii o majoritate din aceasta haita de lupi hamesiti , dacat sa "convinga" un grup de sapte aparatori ai legii... Deci, treaba e ca "daca nu cu legea, atunci pe sub ea!"
1 47
ion-ion • 2012-11-21 09:33:02
Treaba e că vehiculezi cuvintele lui Băsescu, înseamnă ca ai chiar mai puțină scoală ca el , om ce n-ar fi luat niciodată bacul și licența dacă se respectau condiții normale de exigență.
30 1
vio-e1 • 2012-11-21 13:25:47
...e ca n-ai spus nimic... de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere ( nu mai posta daca nu ai nimic de spus ... Uite, daca iti vine, scuipa doar, si gata! nu mai incerca sa pui asta in cuvinte care, in loc sa exprime ceva, pe dumneata mai mult te incurca... )
0 7
ShoboLingoZauR • 2012-11-21 17:52:16
e ca s-a nascut intr-o tara din Europa cam cu vreo 50 ani intarziere... Nu-ti convine ce face unu..Zbang! ii tragi una dupa ceafa si problema e rezolvata...la fel ca in acest caz....nu-ti convine ce face CCR...la naiba cu separarea puterilor in stat...hotaram noi si pt ei..si o servim pe la nas p-aia cu votul majoritatatii parlamentare ca deh oricum in parlament sunt reprezentantii poporului...si stim cu totii ca ei se asteapta sa aibe cu mult peste 50% din redistribuire si din tradarile si pactele rusinoase ce vor urma... Pai bine mai baieti maine poimaine o sa decida parlamentul ca nu e nevoie decat de 2 partide in Romania...alde PSD si PNL...si in cativa ani prin stransa prietenie dintre tovarasii din cele 2 partide, pt. simplificarea guvernarii in romania si economisirea banilor de alegeri se va instaura partid unic care sa voteze presedintele....
0 5
ty • 2012-11-21 19:42:48
ca presedintele poate demite premierul daca spune minciuni.
0 2
bancher • 2012-11-21 10:17:16
Spui tu ca parlamentul e ,,o haita de lupi hamesiti'' pe care Ponta o poate manipula,,,dar sunt muuulltiiii,..... 2/3 din parlamentari inseamna cam 260-265 oameni....adica prosti, dar multi. Si ce e mai usor de facut: sa manipuleze Ponta 260 oameni sau Basescu 9 oameni care se numesc Curtea Constitutionala??? Spune si mie pe cine manipulezi mai usor?
29 1
mercedes • 2012-11-21 11:34:56
pe cei 260 de "oameni" alesi cu penseta dintre fosti CAP-isti, actuali baroni locali, care platesc pentru scaunul din Parlament cca. 200 mii €, cu Rolexuri pe maini, cu doctorate cumparate, incompatibili dar imbogatiti... acestia sunt cei usor de manipulat. Ii prefer pe cei 9 cu pregatire in domeniu chiar dupa ce Presedintele Basescu isi incheie mandatul.
1 28
MarianEugen • 2012-11-21 13:18:02
Daca Ponta pune in aplicare Constitutia pe care ne-o pregateste USL, putem sa spunem adio statului de drept!... "Deciziile luate de Curtea Constitutionala sa poata fi schimbate in Parlament cu doua treimi." Sa ne aducem aminte ca dosarele lui Nastase si Voiculescu au trecut si ele pe la CCR, iar daca articolul acesta ar fi fost in Constitutie, azi Bombonel era liber, Felix fara dosar in justitie iar marele actor al poporului Mircea Diaconu cu pensie si onoarea reperata! Oameni buni, sa mergem cu totii la vot ca sa nu le dam sansa acestor penali bolsevici sa aiba o majoritate cu care sa schimbe Constitutia si sa faca cu adunatura lor din Parlament ce vor cu Romania! Daca nu vom iesi acum in corpore la vot, vom fi nevoiti sa iesim mai tarziu in strada ca sa ne aparam drepturile sugrumate de USL si ne va fi mai greu atunci!...
0 24
akillies • 2012-11-21 12:27:51
.. cati din ei crezi ca sunt de acord cu directivele partidelor? Parerea mea e ca multi accepta perversiunile USL, doar din spirit de turma si nu din cauza ca ar fi de acord cu ce fac Ponta-Antonescu-voiculescu&CO. Acum, daca tu spui ca CCR e o problema, ar trebui comparat cine a incalcat mai des principiul Statului de Drept in Romania lui Ponta si Antonescu: Parlamentul tau incoruptibil cu majoritatea covarsitoare PSD-PNL-PC-UNPR-UDMR-etc. ,sau CCR cu 9 judecatori cu experienta mult mai mare decat oricare din cei peste 400 de parlamentari romani? Ce conteaza la tine, USList bolnav la cap, cantitatea sau calitatea? De unde stii tu ca aia 260-265 nu sunt toti santajati intr-un fel sau altul? Sau si mai buna: de unde stii ca nu au toti ceva "pacate parlamentare"(afaceri ilegale, incompatibilitati, mita, santaj etc.)? dar asa ganditi voi, astia USListii: daca sunt 260 de oi in Parlament, ele nu au niciun stapan, nimic, sunt oi-sapiens!!!?!?!.
0 18
vio-e1 • 2012-11-21 13:32:17
imi cer scuze pentru eroarea mea...privind numarul judecatorilor ...dar si referitor la manipulare, caci v-am lasat sa confundati termeni ca "a convinge" ( cu referire la juristi cu experienta si cu greutate - ajunsi acolo in epoci diferite , nu de azi-de-ieri...) cu " a manipula " ( foarte potrivit pentru gloate, haite, gasti, clici etc., aflati intr-o continua miscare dupa interes, profit, putere ...)
0 3
LiviuX • 2012-11-21 15:49:11
Uite si tu cum se comporta si actioneaza parlamentul!! Cei 9 sunt judecatori cu activitate, pregatire deosebita si oricand se pot intoarce in justitie, tot la un salar foarte bun si fara griji. parlamentarii sunt in schimb alesi pe o perioada limitata in care trebuie sa parvina, sa fure, sa aiba grija de imunitatea lor parlamentara care ii pune deasupra legii (ca au tot ei grija de asta), asa ca sunt mult mai usor de controlat si de supus!!
0 3
Lanista • 2012-11-21 08:33:32
... vine de la CaCaRau?
7 19
Vuck • 2012-11-21 10:13:54
Doua treimi de semidocti (i-am facut un compliment lui Becali, el e cel mult sferta-doct) sa hotarasca ei ce este constitutional si ce nu !
1 23
Bambina • 2012-11-21 12:22:32
Asta stiti voi PDL si Basescu sa-i huliti pe parlamentari, nu ca ar fi semidocti, ci pentru ca Parlamentul sa-si piarda din pozitia lui de putere. Sa ramana puterea numai la Basescu si la cine vreti voi sa puneti ca prim ministru! Vai de voi...veti deveni dupa 9 decembrie niste microorganisme !
18 0
aqualung • 2012-11-21 13:29:09
Păi Parlamentul cam trebuie să-și vadă de ceea ce este în atribuțiile lui, adică legiferarea și reprezentarea voinței celor ce l-au ales. Pentru că Parlamentul nu are ce căuta să se amestece în puterea legislativă. Și odată semnate niște tratate internaționale, trebuie să aibă grijă să le respecte. Noi, ăștia pentru care contează lucrurile astea, nu vom deveni niște microorganisme. Noi suntem ăia care cam putem să ne luăm catrafusele și să nu vă mai plătim niciun fel de taxe statului ăstuia al vostru, și să ne mutăm într-o țară unde legea se respectă, unde niciuna din cele trei puteri în stat nu e mai cu moț ca cealaltă. Și după aceea voi vă veți mira că nu mai sunt aici microorganisme care să vă subvenționeze pe voi și cum la alegeri cetățenii români din alte țări votează altfel decât voi.
0 6
nahir • 2012-11-21 13:55:06
"Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca in virtutea principiului separatiei puterilor in stat Parlamentul nu are dreptul sa intervina in procesul de realizare a justitiei" asta n-a zis-o nici base, nici pdl, dar e incalcata flagrant de ponta&antonescu fie si numai prin faptul ca le-a venit o astfel de idee. aceea de a schimba o decizie judecatoreasca prin votul a 2/3 din parlamentari, cam cati speri si tu ca vor fi psd+pnl de la iarna. si nu te mai purica. "semidoct" nu-i o injuratura ci un epitet care ii caracterizeaza pe toti imbuibatii din parlament, indiferent de coloratura steagului politic. faptul ca sunt majoritari din psd+pnl+pc, asta e o evidenta pe care si tu o cunosti dar te faci ca nici usturoi n-ai mancat si nici gura nu-ti miroase.
0 8
macos • 2012-11-21 18:30:55
Tu ve deveni macroorganism! Toata lumea (inclusiv europa) cunoaste seriozitatea parlamentarilor nostri si cum pot ei oscila in functie de interesele personale.
0 3
macos • 2012-11-21 18:45:51
Ponta ar putea sa vina cu diminuarea numaruuil parlamentarilor la modificarea constitutiei, sa plagieze propunerea USL de 300 de parlamentari- acum se vede ca atunci era o propunere ,,la misto,,
0 2
XtrO • 2012-11-21 10:24:05
Pai, cel mai bine redau cei din Catavencu povestea asta, dupa cum zic in editia electronica: Ponta dixit: "Trebuie stabilit prin Constituţie că deciziile luate de Curtea Constituţională pot fi schimbate de Parlament, cu o majoritate de două treimi". Băi, lăbuţă tristă, da' cum naiba vă mai bateţi voi joc de separaţia puterilor în stat dacă nu obţineţi două treimi în decembrie? Aşa că mai taie din ele, dă-le dreacu'! Şi dacă tot ai revenit la obsesia ta cu Curtea Constituţională a României, io zic, nene prim-plagiatorule Victor Ponta, să-i schimbaţi şi numele, tot prin modificarea Constituţiei: în loc de CeCeReu să-i spuneţi CăCăRău, ca să fie şi adormitul ăla sigur c-o să intre măcar aşa în istorie!
1 21
Bambina • 2012-11-21 12:18:12
DA!!!!!!Monarhie constitutionala!
8 2
nahir • 2012-11-21 14:03:11
ar fi trebuit reinstaurata imediat dupa dec.'89 pentru ca aceasta forma statala a fost schimbata printr-o lovitura de stat, de fapt. n-a fost niciun referendum national in '47 care sa consfinteasca aparitia republicii. si, asa cum a aparut in '47, tot asa trebuia sa dispara si in '89. in principiu. faptul ca acum, la 23 de ani de la o alta lovitura de stat, careia ilici i-a dat numele de revolutie (poate pentru ca a fost revolutia esaloanelor 2 si 3 din pcr, impotriva conducerii de atunci), e mult mai putin probabil sa fie reinstaurata monarhia constitutionala, este un alt adevar. desi....le-ar conveni multora (poate ca si lui ponta) ca sa aiba doar o marioneta pentru aspectul catre occident (ce altceva va fi dupa moartea regelui actual si inscaunarea margaretei, care il va avea ca print consort pe duda, baiatul cu "stele" pe umeri si "ochiul si timpanul" la indemana).
0 4
gigi1 • 2012-11-20 23:42:35
Si cu doua treimi pot da si sentinte judecatoresti si dupa gata, parlamentul suplineste toate institutile statului si nici nu mai e nevoie de altceva, o sa avem dictatura parlamentara. Pacat ca parlamentul e o adunatura hoti cu interese total opuse celui national
3 85
Gryphus • 2012-11-21 01:16:40
cine a mai auzit de asa ceva, sa schimbi decizia CCR in parlament? ceea ce curtea suprema in SUA , curtea constitutionala in germania, etc deci e lege - nimeni nu poate schimba o decizie a acestor curti.
3 80
greeneyes33m • 2012-11-21 06:45:46
USL are in ADN structura dictatoriala.Fie ca este a unui singur om sau a unui grup majoritar(parlamentul) ori minoritar (guvernul). Nici nu ma mai mira. Au ocupat toate nisele in campania electorala cu tot ce e posibil: radio, televiziune, afise electorale, candidati, ziare, etc. Nomenclatura comunista-securisto-propagandista e din nou pe val.
2 33
nahir • 2012-11-21 08:11:15
schimbarea constitutie nu se poate face de parlament decat dupa un referendum national. pana si ilici cand a modificat-o a facut un referendum. daca ilici a tinut referendumul 2 zile, tonta cat vrea? o saptamana, ca sa-i dea 50%+1 prezenta si/sau sa aiba suficient spatiu de "manevra"?
1 28
aqualung • 2012-11-21 13:33:29
Românii trag la șpagă. Dacă Ponta dă prin Constituție o șpagă suficient de mare, de exemplu niște rente sau pensii de câte 100 de lei, acolo, la toată lumea, nu contează pe cheltuiala cui, lumea o să pună botul și o să voteze toate modificările, indiferent dacă le înțelege sau nu. Dacă o să spui că așa ceva nu are ce căuta în Constituție, răspunsul e fie că pe Ponta nu-l interesează, fie că nici nu o să introducă așa ceva în Constituție, dar o să spună la Antene că a introdus; și, se știe, ceea ce spun Antenele este Numai Adevărul.
0 6
Facocerul • 2012-11-21 08:48:59
Cinstitutia asta au facut/o pentru Bombo! Sa aibe grija ce vor scrie in Constitutie, se poate intoarce impotriva lor, foarte repede!
1 26
Ionescu Raymond • 2012-11-21 08:51:20
Trebuie sa stabilim in Constitutie si ca deciziile luate de Ministerul de Justitie pot fi schimbate in Parlament cu doua treimi
1 24
gamma • 2012-11-21 08:52:37
Pai asa cu 2/3 din parlament pot sa vanda bucati intregi din tara chiar si "pe persoana fizica" ca e decizia lor . Pot si sa reintroduca sclavia - tot cu 2/3 din parlament .Mai au si alte idei USL-ii ?
1 36
georget • 2012-11-21 09:00:58
Poate ne indreptam catre partidul unic ca de acolo am plecat. Daca asta vrea poporul, asta o sa aiba, isi merita soarta fericita de acum si din viitorul apropiat.
2 28
novator • 2012-11-21 09:12:54
....cand aceasta sleahta de escroci o va face. Tinta este clara, puterea absoluta si discretionara. Cand te gandesti ca plagiatorul mincinos a absolvit o facultate de "drept". Incet dar sigur, sistemul politic parlamentar (cea mai inalta forma a democratiei... bla,bla) se transforma in cea mai neagra organizatie infractionala posibila iar toate furaciunile si abuzurile se vor face "in numele poporului".......cei 4,7 milioane, va amintiti ? Unii radeau, altii ma luau in bascalie iar majoritatea ma ignorau pur si simplu cand spuneam ca acest sistem politic ticalos trebuie desfintat. Putintica rabdare si veti trai iarasi in "iepoca de aur" unde veti fi obligati sa aplaudati "marili realizari" pontaco-kkriste. Votati cu incredere USL, dezastrul este asigurat.
1 30
bancher • 2012-11-21 11:25:36
Puterea absoluta si discretionara cine o are in Romania??? eu zic ca nu Ponta, care e in opozitie. Furaciunile si abuzurile actuale in numle cui se fac??/ Tot in numele lui Ponta??? La putere cine este din 2004?? Ponta cumva? Desatru asigurat de care vorbesti nu cumva a venit deja??
19 0
Laurentiu78 • 2012-11-21 11:48:12
Ponta este in opozitie?!...mda...
0 15
nahir • 2012-11-21 14:09:04
ca de 6-7 luni de cand poanta guverneaza, e atat de entuziasmat de cat de bine o face incat a uitat complet cine si cum isi umfla muschii.
0 5
Tovarasul_Mos_Craciun • 2012-11-21 11:58:18
ESTE LA GUVERNARE! Basescu NU are puterea de a face ce vrea! Mai bine explica cum sta treaba cu EURO/RON de cand e Ponta la guvernare, MINCINOSULE!
0 16
novator • 2012-11-21 11:59:21
....Ponta este in opozitie, inseamna ca matale esti bancher de Cismigiu, ai si matale o "banca" in parc. Somn usor !
0 15
akillies • 2012-11-21 13:16:31
Ponta e Premierul Romaniei, adica e seful Guvernului Romaniei(format din membrii partidelor PSD, PNL si PC, UNPR si UDMR si cativa specialisti; inafara de 1-2 oameni care nu sunt membrii de partid, toti ceilalti ministri sunt fosti parlamentari). Acum, ca sa nu tin in suspans prea mult neuronul obosit de sub calota ta craniana, Presedintele si Guvernul unei tari reprezinta Puterea Executiva a acelei tari( in sistemele duale, ca in Romania si ca sa nu intru prea mult in detalii): adica acea entitate politica care executa legile date de Parlament(Puterea Legislativa, adica aia de fac si dau legi intr-o tara). Acum, te intreb eu pe tine, in ce opozitie e Ponta, care e Primul Ministru al Romaniei si care e de fapt la Putere?!?!? In opozitie fata de Presedintele romaniei, Traian Basescu? sau in ce Opozitie? Dl. Ponta este la putere din martie 2012, sau aprilie<?!?>(poate ma ajuta cineva aici ca nu mai stiu). Deci esti praf, ca nici macar nu intelegi conceptul de Opozitie si Putere(e la fel de important ca a sti care e stanga si care e dreapta), esti praf ca nu stii pana la ora asta ca Ponta este la Putere si ca USL este la Putere, esti praf ca mai vii si pe forumuri si te expui in halul asta de nepregatit.. Hai, du-te la scoala ca iar faci absente nemotivate!?!?
0 9
ion-ion • 2012-11-21 09:37:00
dar tu te trezești în SUA sau Germania?! Aștia din CCR-ul românesc nici să spele podelele acolo n-ar fi buni! N-au școală, sunt niște neisprăviți! Nu- suficient să pui roba pe cineva ca sa-l respecți ac membru al CCR! Cred că-ți lipsește o doagă, altfel n-ai face așa comparații nefericite.
16 0
akillies • 2012-11-21 13:24:05
.. tu te iei de membrii CCR si nu stii sa legi doua cuvinte corect("Aștia din CCR-ul românesc nici să spele podelele acolo n-ar fi buni") si nici nu argumentezi afirmatia ta, doar arunci cu invective in membrii CCR. Nu e suficient sa ai o tastatura si un monitor ca sa comentezi pe marginea unui articol, trebuie sa mai deschizi si calculatorul(unitatea centrala) si sa mai pornesti si sistemul de operare, aplicatiile pentru acces pe retea si browsing pe internet.. si apoi sa iti folosesti mintea, sa rationezi si sa argumentezi un punct de vedere! In CCR sunt judecatori cu scoli si pregatire multe peste nivelul politicienilor care te pun pe tine sa postezi la greu pe net!!! Nu cu bata se impune respectul, ci cu mintea!!
0 5
Con_stan_tin • 2012-11-21 08:31:59
din gura, asta cu modificarea deciziilor CCR de catre 2/3 din parlament, n-are cum sa-l puna in practica. Daca mergea pe sestache ca Iliescu ar fi avut sanse de reusita.
2 19
polonyca • 2012-11-21 08:49:02
1 22
Colonel • 2012-11-21 09:11:02
"Dictatura democratiei" e la fel de penibil. Dar de dictatura CCR ai auzit ?
30 2
Con_stan_tin • 2012-11-21 09:48:22
Parlamentul dicteaza legea, CCR dicteaza respectarea legii, iar Guvernul dicteaza aplicarea legii. Presedentia e lasata inadins fara dictatura ca ne-a ajuns 50 de ani.
0 11
Demosthenes • 2012-11-21 15:50:45
In felul asta ajungem la o dictatura a Parlamentului. Parlamentul poate da legi, dar tot trebuie sa respecte statul de drept, drepturile minoritatilor, constitutia aflata in vigoare etc. Intr-o democratie liberala trebuie sa nu fie una din puteri (in cazul de fata cea legislativa) mai importanta decat celelalte, chiar daca parlamentarii sunt alesi de popor. Imagineaza-ti ca in India majoritatea hindusilor nu-i suporta pe musulmani si ii persecuta, cu sprijinul guvernului. In felul asta , guvernul indian obine majoritatea voturilor. Nu vrem sa se intample asta si la noi.
0 4
Vasile • 2012-11-21 09:53:38
E clar ca ori esti platit sa scrii aici, ori nu stii istorie a dictaturilor. Citeste pagina de wikipedia a lui Adolf Hitler si vezi cum a preluat puterea. O sa ramai uimit cand o sa vezi cate asemanari sunt intre USL si partidul lui Hilter.
0 18
Colonel • 2012-11-21 15:20:12
asemanari am gasit multe si cu regimul Boc. Asta e ca si "Codul lui Da Vinci". Daca insisti poti sa proiectezi orice epoca pe el. Eu zic sa mergi la munca si sa iti dai la iarna zapada din fata casei si o sa vezi ca lucrurile o sa-ti mearga bine.
4 0
DanDa • 2012-11-21 09:56:41
sa ne aducem aminte ca in 44-45 peste tot comunictii spuneau ceva despre "democratia maselor" si stim cu totii ce a iesit. Eu nu mai vreau o astfel de "democratie".
0 14
un oarecare • 2012-11-21 10:20:47
de separarea puterilor in stat ai auzi? de cand parlamentul are putere sa ignore legile emise de CCR? de ce parlamentul sau orice alta institutie trebuie sa aibe putere sa ignore legile ? Legea e lege pentru toti...mai putin pentru parlament ... nu?
0 15
Colonel • 2012-11-21 15:23:05
asa a fost si in constitutia precedenta. Nu e ca si cum ar fi venit astia cu ideea geniala a asupririi. Pur si simplu s-a vazut ca CCR a luat decizii impotriva vointei electoratului. Iar electoratul are voie sa schimbe legea prin vot si prin reprezentanti (parlament). CCR stabileste constitutionalitatea, dar lucruri din constitutie pot fi amendate prin 2/3 din parlament. Altfel o sa schimbam constitutia la fiecare 10 ani.
6 0
dj • 2012-11-21 16:53:01
Ceva gen: decat sa urmez legea mai bine imi construiesc modalitatea de a o schimba cum vreau eu. Daca nici Constitutia nu sunt in stare sa o respecte stimabilii parlamentari, cum ramane cu "nimeni nu e mai presus de lege"?
0 3
Colonel • 2012-11-22 10:28:46
mentalitatea se schimba, tehnologia se schimba, cultura se schimba. Nu putem face o lege absoluta care apoi sa ne incurce societatea. De asta si constitutia americana are mai multe amendamente decat articole. La noi am mers pe modelul "cum fac parintii asa trebuie sa facem si noi si nepotii nostrii, noi nu vrem evolutie, noi suntem conservatori" cu ultima constitutie.
2 0
denvarel • 2012-11-21 10:52:29
Hitler a ajuns ce a ajuns din cauza lipsei acestei institutii in Germania acelor ani. Putina istorie nu-ti strica. Asa, putina, cat sa nu fii atat de prost.
0 16
akillies • 2012-11-21 13:27:16
..am auzit de "dictatura CCR"! Poate tu te gandeai la "dictatura PCR".. Dar asa e cand mai ai doi neuroni intre urechi, C poate deveni P imediat.. Hai mai posteaza ceva sa ma mai amuz putin...
0 5
Bambina • 2012-11-21 12:24:23
Dictatura parlamentara inseamna dictatura celor alesi de noi...mai gagauta !!!!
7 0
LiviuX • 2012-11-21 14:29:58
Cred ca tu esti de fapt gagauta!! De fapt sunt sigur! Dictatura e dictatura, indiferent daca e prezidentiala, parlamentara, partinica, etc. De aia cineva destept (nu ca tine, evident!!!) a inventat separatia puterilor in stat si un control al fiecarei puteri asupra celorlalte, tocmai pentru a evita dictatura!!! Iar la noi, din punctul meu de vedere e clar ca ne indreptam spre o dictatura parlamentara, si singura putere care i se (mai!!) poate opune e justitia. Pentru ca celelalte au in mod clar puteri mai mici decat parlamentul (Guvernul, Presedintele).
0 3
ty • 2012-11-21 19:40:04
Cine zice aia e.
0 0
CatalinBanu • 2012-11-20 23:42:53
"Din punctul meu de vedere cea mai buna posibilitate, si realista, este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, pentru ca, altfel, daca deschizi Cutia Pandorei, sa incepi sa scoti judete dintr-o parte intr-alta, nu se mai termina niciodata."
18 4
denvarel • 2012-11-21 11:25:08
Daca n-ai nimic a spune...
1 9
Rafael Che Guevara • 2012-11-21 11:37:27
ai zis cumva ceva? Atunci de ce te oftici?
6 2
sfinxsoft • 2012-11-20 23:42:55
Ca mai trebuie sa votam si noi pentru asta. Mai vedem noi atunci cum se schimba constitutia .
2 54
sucaa • 2012-11-21 08:55:26
cu televiziunile de propaganda ce le detin vor schimba orice constitutie. roamnii vor vota ca pe vremea lui ceausescu: ce li se spune la tv... situatia este albastra rau iar opozitie nu avem. daca astia vor avea majoritate sa schimbe constitutia suntem terminati. la ce idei debiteza plagiatorul sef in campanie electorala, ganditi-va ce vor face dupa ce trec alegerile si nimeni nu-i mai poate da jos. nu este bine deloc ce se intampla. manipularea este bine pusa la punct iar oamenii au devenit dependenti de ce li se spune la tv. nu mai vezi decat rar oameni care isi pun intrebari sau verifica informatiile. toti au auzit de la felix ca sigur base a fost securist si o tin toata ziua cu placa asta. nici nu-i mai intereseaza daca este adevarat sau nu. este incredibil... si tu-ti pui speranta ca nu se va vota o astfel de constitutie? mai gandeste-te odata :)
1 26
andimi • 2012-11-20 23:44:12
am inteles, astia vor o constitutie croita pe interesele lor. Nu le place Base, vor sa modifice actul fundamental al tarii dupa cum le taie lor mintea, dar deschid un precedent periculos: poate peste 4 ani vin altii si fac la fel. Problema e insa alta: toti economistii spun ca 2013 se anunta nasol si astia vor sa ne tina inca cel putin juma de an in scandal si dispute. Dar tara sta cine naiba o guverneaza? Vin vremuri nasoale, leul se va duce la vale.
2 49
Zeroth • 2012-11-20 23:46:53
Deci domnul doctor in drept e de parere ca decizia unor specialisti in drept e normal sa poata fi anulata de oameni alesi politic, fara nici o pregatire de specialitate. Deci niste Becali, secretara lui Dragnea, cantareti de manele, antrenori de fotbal, etc, etc, etc(ca in Parlament poate ajunge practic oricine) sunt peste niste judecatori. Nu mai vorbim ca domnul doctor confirma ca decizia in cazu Diaconu nu a fost o greseala ci un mod de a gandi al acestei puteri: justitia trebuie facuta de politiceni, nu de judecatori.
2 50
Joan • 2012-11-20 23:47:01
ce zice Ponta Victor e ca si cum s-ar scrie Constitutia pe hartie igienica ....
2 48
liv2k1 • 2012-11-21 09:06:20
da' nu hartie de orice fel ci de-aia cu un singur strat.
1 14
sfinxuldinbucegi • 2012-11-20 23:50:18
Pai e ca si cum ai desfiinta curtea constitutionala ca instrument democratic de arbitraj intre puterile statului.
3 49
Rafael Che Guevara • 2012-11-21 11:34:52
Curtea constitutionala nu este o curte de natura juridica. Ea este numita politic si nu e formata din profesionisti in drept. Prin urmare nu e o curte juridica. Ci un "plagiat" al unei curti juridice. Prin urmare deciziile ei nu au puterea unui "lucru judecat". Deci emite pozitii oarecum politice functie de interesele de moment ale unor grupuri care ii manipuleaza pe asa zisii judecatori. Repet, pana si denumirea de judecator este un plagiat deoarece nu poti fi judecator daca nu esti un profesionist in materie de drept. Prin urmare, atata timp cat curtea constitutionala decide in mod politic, atunci propunerea de modificare a deciziilor ei de catre o majoritate consistenta a unui for politic cum este in cazul de fata parlamentul, este oarecum justificata. Dar in realitatea aceasta nu rezolva problema si in plus aduce riscul unor derapaje ulterioare catre totalitarism din partea ambelor tabere. Problema se poate rezolva mai coerent prin transformarea curtii constitutionale intr-o curte pur profesionala juridica si renuntarea la mecanismului politic de numire a judecatorilor. Cum? Nu se stie inca!
10 1
mnicku • 2012-11-20 23:50:28
schimba cum vreti voi in MAN " marea adunare nationala" asa zis parlament si orice emanatie/ineptie neconstitutionala devine astfel lege atunci e clar ca avem o singura solutie ...... plecam din tara . Vom avea legi neconstitutionale cu duiumul votate de puscariabili . Pe voi va mai opreste ori o alta revolutie sau glontul .
3 50
Andy500 • 2012-11-20 23:52:28
Daca nu va convine decizia CCR, mai bine schimbati decizia cu votul lui Ponta si Crin Antonescu. In felul acesta evitati necesarul de cvorum...aaa..pardon, cuvantul asta cvorum va cam da fiori... Sau cel mai simplu, il punem pe Antonescu presedinte si decide el ce e mai bine pentru toti. Dar am o intrebare Domnule Ponta: Daca economia a scazut cu 0.5% in trimestrul 3, dumneavoastra cum va permiteti sa cresteti salariile bugetarilor cu 8% in decembrie? De unde BANI, de unde justificarea acestei mariri? In conditiile in care PIB-ul scade, de unde banii? Investitiile le-ati taiat, deci de unde bani? Datorii mai multe cumva? Si inca o intrebare: In momentul in care niste tari (nu dau nume), vor sa micsoreze banii (de pomana) dati din bugetul lor, din munca cetatenilor lor, dumneavoastra chiar aveti impresia ca Romania are ceva de spus? Banii aia nu ni se CUVIN, ci trebuie sa negociem pentru ei. Nu mai visati cai verzi pe pereti.
3 33
akillies • 2012-11-21 13:33:47
Sunt de acord cu tot ce ai spus, mai ales cu partea cu economia scazuta cu 0.5% si salariile marite la bugetari cu 8%.. se poate adauga si revenirea la pensiile cadrelor militare (pensiile artificial umflate) la valorile de dinaintea recalcularii lor?
0 3
nostradamus2012 • 2012-11-20 23:52:47
Asta este ratiunea usl de a exista: oricum si cat mai repede, sa puna bocancul pe gatul instantelor! Doamne, in ce iad ne afundam cu acesti talhari la drumul mare!
2 33
Sthelian • 2012-11-20 23:57:17
Este prima oara in istoria post-decembrista a Romaniei cind presedintele e de o culoare si guvernul de alta. Trebuie sa invatati sa gestionati tara impreuna. Sunt tari unde partidul ce cistiga cu majoritate relativa face guvern minoritar si guverneaza asa chiar si 3 ani. Romania inca nu a trecut testul alegerilor anticipate. Se chinuie cu coabitarea presedinte-guvern. Foarte bine ca modificati Constitutia. Dar nu mizeria ca Parlamentul cu 2/3 poate rasturna hotaririle CCR. In primul rind Romania sa formeze juristi in drept Constitutional. Modificati Constitutia? Foarte bine. Modificati articolul cu imunitatea parlamentara. Strict in sala de dezbateri si in comisii. Atunci sa va vad. Modificati Constitutia? Foarte bine: maxim 3 mandate pentru orice ales si la orice nivel-exista primar de 20 de ani si deputati si consilieri. Interziceti ca odata alesi intr-o functie sa candideze la alta (Becali, Dragne si citi or mai fi). Modificati Constitutie? Excelent. Functia de deputat si senator nu mai e compatibila cu nimic altceva decit cu cea de membru al guvernului. Nu profesor, avocat, rector, decan si actor. Modificati Constitutia? Nemaipomenit. Clarificati ce se intimpla cu rezultatul unui referendum (vezi ala cu parlamentul). In cit timp se pune in aplicare. Clarificati in cit timp de la cerere Parlamentul se reuneste pentru a aproba sau nu un guvern (cazul guvernului Negoita). Modificati si legea electorala atit de discriminatorie pentru independenti si atit de grea pentru alegerile anticipate. Alegeti votul uninominal intr-un tur. Functioneaza in multe democratii. Dati posibilitatea votului prin corespondenta. Modificati si legea partidelor (atit de greu sa apara o alta alternativa). Curtea Constitutionala peste tot in lume are ultimul cuvint si nici un parlament nu schimba hotarirea ei nici cu 100%, ci se conformeaza in a amenda legea.
2 42
feisbuk • 2012-11-21 07:03:34
Vorbesti de lucruri sfinte ... La gura noastra nu ne place. Vrem in continuare sa frecam menta in sala, sa ne certam la televizor, sa ne vedem de butoanele noastre, iar voi, prostilor, sa ne votati pentru un pix si un kil de ulei!
1 20
tigan2012 • 2012-11-21 09:03:26
Excelent.Sa le dea DUMNEZEU mintea romanului cea de pe urma!
2 12
gd • 2012-11-21 09:10:49
"Curtea Constitutionala peste tot in lume are ultimul cuvint si nici un parlament nu schimba hotarirea ei nici cu 100%, ci se conformeaza in a amenda legea." Poate va vine ideea sa introduceti explicit ca si toate deciziile judecatoresti definitive si irevocabile sa fie hotarate de Parlament daca se executa sau nu... In ce tara traim fratilor? In aceste conditii credeti ca mai avem nevoie de alte institutii ale statului,doar Parlamentul cu asa personaje experimentate si pragmatice a demonstrat ca este un "factotum" ireprosabil.....nu are nevoie de nici un arbitru.Ne facem din nou de ras.....
1 15
Dedalus • 2012-11-21 10:20:51
Bey! tu esti pre normal! Marsh afara din tara! :-)))))) Unde ai vazut tu sa modifice cineva Constitutia in interesul boborului?! Mazilu: "unde ai vazut t dragutza, ca doi oameni care se iubesc sa se casatoareasca?!" :-))))
0 2
Sthelian • 2012-11-21 23:42:04
Am facut-o mai demult!
0 0
costinescu • 2012-11-21 00:05:02
ori emigram, ori ne ia dracu in guvernarea usl....
2 32
ZeroAbsolut • 2012-11-21 00:14:33
dar esti idiot, amice, asa cum zice nenea Iancu. Pai sa admiti tu, CtrlV Pontanocchio, ca ai de gand sa te bagi cu bocancii Parlamentului peste deciziile CCR, e o dovada de prostie crasa. Macar daca taceai naibii pana cand te vedeai cu toata puterea in mana si cu Psihocrin Triantenescu presedinte si atunci iti bagai ceva in ea separatie a puterilor in stat si ne scoteai din UE pe usa din fata, cu "demnitate". Asa, ne luam un sut in fund si suntem dati afara pe usa din dos. Si doar ce te milogisesi de UE sa iti mai dea niste firimituri sa aiba si USL ce ciuguli. Hai sictir, ma!
3 44
dj • 2012-11-21 16:55:21
parca e prima dovada de prostie crasa marca ponta....
0 1
Rntmpx • 2012-11-21 00:14:38
Adica pe de o parte vrei sa ai o Curte Constitutionala alcatuita din experti in drept constitutional. Iar pe de alta parte invalidezi deciziile lor in Parlament, folosindu-te de votul unor pitipoance-parlamentari, de genul secretarei lui Dragnea care e acum pe listele USL. Nu pot decat sa spun ca Ponta delireaza, inca o data. Vai si amar de noi ce-o sa urmeze.
2 46
Crop • 2012-11-21 00:18:45
Pai este imposibil incompetentul asta tupeist. Adica la ce mai platesc CCR daca doua treimi fac ceva pe deciziile lor. Incredibil.
2 37
gigel de luxembourg • 2012-11-21 00:22:35
desfiintati-o ma curtea aia decat sa fie de pomana. voi nu vreti ma legalitate, voi vreti sa faceti voi in parlament dupa bunul plac al secretarei lui Dragnea si a lui Madalin Voicu. Celor care votati USL: sa va fie rusine!
2 31
redmc • 2012-11-21 00:25:44
modificarea constitutiei necesita si un referendum care impune prezenta a jumatate din numarul celor cu drept de vot. Ponta si USL vor eluda legea si vor fenta acest referendum sau vor impune alte reguli, sfidind constitutia in vigoare si statul de drept.
2 26
I • 2012-11-21 00:45:19
.
2 24
Archaeocyathus • 2012-11-21 00:51:08
Am incheiat citatul, nu mai am nimic de adaugat, tara lui Dottore.
2 28
zizi_m • 2012-11-21 00:53:30
sa schimbi mai dementule decizii ale CCR? Iti spune ceva separarea puterilor in stat?? Absolvent de Drept si doctoru' lu' peste ce esti !!
2 29
flyngangel • 2012-11-21 01:00:08
Nu e de mirare ca toata lumea care mai are un dram de minte, rade si cu fundul, de noi, ceea ce declara PM in fiecare zi, e sub orice critica, si incerc din toata inima sa imi moderez cuvintele si tonul, la cat de mult ma revolta acest groaznic personaj. Oameni buni..totul in o singura fraza, restul e numai vorbarie.. ,, E inceputul sfarsitului, de democratie in Romania,, !! ( modificarea Constitutiei, ingradirea Justitiei, limitarea functilor Presidentiei, Dumnezeule mare si cine stie ce o mai visa la noapte ) :( Deci ori poporul roman da dovada de discernamant la votul care vine acum, si la cele viitoare, binenteles, ori..nu mai exista un ,, ori,, . P.S... sper ca Hot news sa nu mai cenzureze si comentariul asta, altfel nu vad de ce am mai comenta.( si daca credeti ca tonul cuvintelor sunt pre dure, incercati sa va puneti in pielea celor care scriu, si care se lupta sa supravietuiasca, in o tara care se aseamana pe zi ce trece cu.. va las pe voi sa gasiti cuvantul potrivit. ) Cu respect , Flyngangel.
2 31
Kepler • 2012-11-21 01:06:15
pt asta ce trebuie modificat ? Pt a nu se ajunge la situatia de monopol al puterii de catre aliante de handicapati mentali ce trebuie modificat ?
2 25
Tom_Macaragiu • 2012-11-21 01:11:54
asta e imbecil! Cum sa anulezi deciziile CCR mai dobitocule?! In felul asta, parlamentul ticsit cu tot soiul de dobitoci marca usl va imparti justitie dupa bunul plac... intr-o democratie functionala oricarei puteri trebuie sa i se contrapuna o alta, desigur, democratia este o chestie relativa in mintea ta.
2 30
Leon_Magnificul • 2012-11-21 02:14:40
Ba baieti, nu mai pierdeti timpul. Luati Constitutia aia de dinainte de 89, ca-i numa buna.
2 15
mita • 2012-11-21 02:59:13
stim din prima zi ca vrei sa pui capac anumitor institutii cu parlamentul ( prodanca,becali,diaconescu,rizea si alti violatori ai bunului simt ,adevarului).Pentru decizii va raspunde exact nimeni sau marea adunare nationala.Acolo vor dezbate aprig daca e luni sau marti , vor hotari ca e joi si marii barbati de stat(ca dnul Campeanu sau Tariceanu) vor recunoaste : da domle e cam joi !Cei 7.5 miliarde vor cadea si ei in spagat de admiratie si recunostinta pe care o vor consuma rationalizat cam 4 ani.
2 23
ALEXANDRUENACHE • 2012-11-21 08:48:29
Fratilor este jale ! ticalosii si bestiile usl nu se lasa pana cand nu arunca Tara in haos ! au de partea lor bugetarii, carora le-au promis salari mai mari, au de partea lor majoritatea pensionarilor,carora nu la mai pasa de nimic,nici de Tara, nici de viitor, dupa ei potopul; lor nu le pasa ca Parlamentul nu s-a redus la 300, nu le pasa nici de marirea actualului numar cu 40 pentru viitorul Parlament, nu le pasa ca s-au cheltuit 25 milioane euro cu puciul parlamentar, nu le pasa ca vor fi si alegeri anticipate (nn ponta) ca doar nu platesc ei ! Deja incep sa cred ca Romania se va afla in 2013 in cea mai grea situatie din istoria ei moderna ! Doamne binecuvanteaza-ne !
1 12
nano2k • 2012-11-21 05:56:32
Programul grupului infractional organizat cunoscut si sub sigla PSD este: 1. eliminarea statului de drept 2. reinfiintarea Marii Adunari Nationale 3. conducerea tarii dupa bunul lor plac Adica, nu numai ca nesocotim votul covarsitor al românilor pentru subtierea numarului de ticalosi din Parlament, dar mai mult, le dam puteri depline, sa voteze ei intre ei daca sunt penali sau nu, daca daca respecta sau nu Constitutia.
1 16
ciupilica • 2012-11-21 06:41:48
n-a facut precizarea daca aceasta majoritate de doua treimi este hotarata de numarul parlamentarilor sau se cantareste la kilogram si daca 30 de mii de kilograme au votat pentru si numai 10 mii de kilograme au votat impotriva.
1 9
dan tulceanu • 2012-11-21 06:42:03
sa modifice hotararile Curtii Constitutionale ? Ce pregatire juridica are parlamentul ? Cati dintre parlamentarii de acum au habar de coduri ?Da nu vrei tu mai bine sa desfiintam Curtea Constitutionala? Da-o dracului ! Noi astia de la USL suntem destepti, nu avem nevoie de Curtea Constitutionala, de A.N.I. de D.N.A. de Avocatul Poporului, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de C.S.M., de Europa... etc. Avem nevoie doar de Antena 3 ca sa tampim lumea si sa ne facem noi de cap cum vrem. Am zis !!!!
1 16
NikosGalis • 2012-11-21 07:03:38
Ponta nici macar sa copiezi nu stii. Stai jos in banca ta. nu te mai ascultam. ai plagiat si nu te mai accepta nimeni. Ai studii juridice si ar trebui sa stii cum functioneaza legile si cum interactioneaza institutiile intr-un stat democratic. Vezi in ce state o decizie a curtii constitutionale nu este respectata. halal politicieni pe malul dimbovitei. Sper sa avem discernamint si sa votam ce este necesar pt Romania. Nu avem nevoie de plagiatori, hoti, etc ci avem nevoie in parlament si senat de oameni integri. sa auzim numai de bine
1 15
ursul_brun • 2012-11-21 07:26:05
Tot ce spuneti e plin de bun simt, chiar daca nu toate parerile converg. Problema e alta. Cei care se informeaza, isi aleg cu grija sursele etc. sunt putini. Majoritatea celor cu drept de vot nu au deschis vreodata calculatorul sau internetul (daca au) pentru altceva decat un joc, un film sau un site deochiat. Singura lor sursa de cultura si de informare e antena3 ("asa e; asa s-a spus la televizor" - inainte televizorul era vazut ca ceva sfant, incapabil sa minta - inainte de asta se spunea "asa scrie in carte", dar vremurile au evoluat). In plus, cum spunea cineva inainte, vine noul val de analfabeti. Toti acesti oameni, in majoritatea lor necajiti, reprezinta masa de manevra a partidului lui ilici. Ei au vina lor de a fi ajuns in situatia asta (exceptandu-i pe cei mai in varsta). Dar si ilici si ai lui fac totul ca jumatate din fiece noua generatie sa fie analfabeta. Ca numai ei ii voteaza.
1 14
catelu • 2012-11-21 08:01:52
Cimpanzeul asta propune iarasi legi care in conjunctura de acum le sunt favorabile, si care peste cativa ani o sa le explodeze in fata. Nu a invatat nimic! Nu ma astept sa accepte separatia puterilor, dar macar propriile interese ar trebui sa si le poata urmari mai eficient primatele astea de la USL.
1 12
Gabe2006 • 2012-11-21 08:01:57
Domnule Xeroxescu, daca Parlamentul poate modifica deciziile curtii constitutionale atunci nu mai aveti nevoie de constitutie pentru ca nu mai exista separatie a puterilor in stat. Asa ca nu mai trebuie sa va prefaceti ca sunteti alesi si nici noi ca mai avem vreo speranta la o tara normala. Nici macar sa pastrati constitutia pentru a salva aprentele nu e nevoie pentru ca toata planeta va sti ca am trecut la Talibani.
1 12
prompt • 2012-11-21 08:05:18
ponta vrea un parlament de YES-mani. Astfel va putea dicta orice in aceasta tara. E incredibil cum romanii nu vad pericolul unui parlament cu majoritate usl-ista care va sfida statul de drept!
1 12
tigan2012 • 2012-11-21 08:50:21
Serios,musiu Tonta?Sau minti ca de obicei? Pai, cand ati modificat-o tot voi, cum ati vrut si s-a votat pe repede inainte,(si atunci ati masluit voturi),ca nu se prezentasera romanii in numar prea mare la vot toata ziua si brusc a crescut prezenta la vot spre seara) ca sa-i dati puteri sporite viitorului sef de stat care acum este la mititica(prea putin pentru marsaviile facute) si sa dati posibilitatea strainilor sa cumpere teren si proprietati in Romania, ca doar tara trebuia si trebuie data gratuit strainilor (vezi afacerea OMV si Bechtel,de ex.) nu mai aveai nevoie de aprobarea putorilor din parlament?Lasa-ne si du-te unde a intarcat mutu iapa si i-ai cu tine si pe Ilici aka za dax from za trax si TOATA gashca voastra care "nu poate sa stea linistita, nicio clipa".
1 14
Leon_Magnificul • 2012-11-21 08:52:40
Mai terminati odata cu lamentarile astea cu separarea puterilor in stat. Nimeni de la USL nu zice ca n-o sa fie separate. Separate o sa ramina. Una o sa fie a lui Felix, a doua a lui Poanta, iar ultima, dar nu cea din urma, a lui Panseluta.
1 18
enoon • 2012-11-21 08:56:52
.
1 10
eu2012 • 2012-11-21 09:01:29
De cand ati venit la putere nu v-ati concentrat pe problemele Romaniei, ci doar cum sa ingraditi prin mijloace total nedemocratice drepturile constitutionale ale presedintelui. Imi amintesc de anii '90 cand parintele constitutiei se impotrivea, la cererea lui Iliescu, sa garanteze proprietatea. Din pacate respectivul s-a stins ca orice muritor si a ramas in istorie cu aceasta pata. Asa ca D-le Ponta nu va mai inversunati atat sa taiati din "puterea" presedintelui pt ca nu sunteti nici voi vesnici. Si daca ne gandim Bombo este cel care a vrut sa stea mult la Cotroceni si a lungit mandatul presedintelui la 5 ani. Cine sapa groapa altuia pica sigur in ea. Mai gasiti si solutii pentru economie si purtati-va ca un tanar european cu nevasta in PE, nu ca un comunist al anilor 70!!!
1 15
gorjenii • 2012-11-21 09:06:26
De ce nu si hotararile judecatoriilor, tribunalelor, CA sa poata fi schimbate de Parlament? Ridicol, monser!
1 13
Florin Cj • 2012-11-21 09:08:32
Toate comentariile au -2: Mazeta si ? ... Colonel??
2 16
Archaeon • 2012-11-21 09:33:35
De vreo 2 luni, nu ma mai trage ata sa comentez pe hotnews. Ma uit siderat cum vin stirile una dupa alta si nu-mi vine sa cred cum a ajuns un dobitoc atat de sus... Intrebarea mea este, cand va zbura de acolo? Si daca ceilalti dobitoci il sustin, incep sa ma felicit ca m-am carat din tara. Am zis! Impusc-am-as cu clestele de scos cuie...
1 6
nano2k • 2012-11-21 10:39:48
hehe, ii mai asteptam pe evoque si pe montesquieu :)
1 7
nahir • 2012-11-21 14:18:49
a aparut o bambina, o finutza si un rafael che garagara. sau or fi "absentii"?
1 5
Rafael Che Guevara • 2012-11-22 09:32:48
... ca cel putin... iti atarna frumos!!?
2 1
sile231 • 2012-11-21 09:16:23
Ca democratia promovata de Iliescu. Cu alte cuvinte data in haia ma-si. Ne poate exemlifica unde mai exista asa ceva in constitutia vreunei tari? O zi buna !
1 13
Paul • 2012-11-21 09:24:42
Se cheama dictatura parlamentara si s-a mai intamplat in istorie. Era clar ca USL ia masuri dictatoriale inca de acum 4-5 luni. Tot ce trebuie ei sa faca e sa ia masurile lent, astfel incat masele sa nu-si dea seama.
1 13
abel • 2012-11-21 09:47:18
...cu fiecare zi care trece. Eu chiar cred ca avem nevoie de o schimbare, dar nu de USL . Ma scarbesc din ce in ce mai mult. Nu cred ca Romania este tara nimanui in care vin USL-isti cu pretentii nemeritate , cu comportament vampiresc , mincinosi si care vor sa ne faca pe noi sa ii credem , sa ramana ei stapani Romania. Domnilor USL-isti , de ce nu faceti un referendum si intrebati poporul daca este de acord cu dorintele dumneavoastra, daca vrea sa schimbe CONSTITUTIA?Vreau ca viitorul Parlament sa aiba 300 de parlamentari. Nu avem bani sa va platim...Credeti ca se mai poate repeta povestea cu Ceasescu? Doamne fereste, apara si pazeste.
0 6
Leo MC • 2012-11-21 09:48:28
in care membrii ar avea exeperienta juridica de minim 18 ani sa poata fi schimbate de membrii unui parlament care nu au nici macar studii de specialitate juridica?! Asta e ca si cum cateva zeci de mii de oameni ar trebui sa poata alege sa nu respecte legile facute de 500 de parlamentari...
0 5
Vasile • 2012-11-21 09:49:58
Victor Ponta: Trebuie sa stabilim in Constitutie ca deciziile luate de CCR pot fi schimbate in Parlament cu doua treimi Asta e una dintre cele mai mari aberatii spusa de un politician la un asemenea nivel in Romania dupa 89. Pe scurt inseamna ca puterea legislativa poate anula o hotarare judecatoreasca, inseamna deci ca separatia puterilor in stat o sa se desfiinteze si implicit ca Romania nu va mai fi stat de drept.
0 7
Ronin • 2012-11-21 10:02:33
.....un moft!!! Asta ca sa-l citez pe mentoru` Plagiatorului, tovarasu` Ilici....Vai de mama noastra daca ajung astia sa aiba o astfel de majoritate!!!!! Astia sunt in stare sa scoata coruptia din Codul Penal!!!!
0 9
bigbrother • 2012-11-21 10:03:53
Baiatul asta scoate perle pe gura ca tzeava de la canalizare.. Totusi, ma bucur ca isi da arama pe fata inainte de alegeri. Nu pentru mine, care nu voi vota cu USL nici daca ar fi ultimul partid ramas, dar pentru restul oamenilor care se uita in gura prostului cum promite marea cu sarea, miere cu lapte, pensii indexate, salarii mai mari..oare mai crede cineva tampeniile astea? Sper sa nu iasa USL. Putem face a.i sa nu iasa USL daca iesim toti la vot, nu ca la referendum.
0 10
albatrosul_verde • 2012-11-21 10:11:41
sa decida peste una de judecatori ? stim cu totii ca in parlament sunt numai handicapati, oameni care nu se pricep si nu au realizat nimic de fapt in viata, care si-au cumparat locul in parlament si asupra carora planeaza cele mai crunte banuieli. inca o dovada de cinism si o lovitura la adresa democratiei de la noi. istoria e plina de popoare de idioti care au inteles gresit democratia si care au platit cu varf si indesat pentru asta. din pacate experienta spune ca electoratul USL este "tare ca piatra", nu simte loviturile astea, ei stiu una si buna : "dictatoru'" trebuie sa pice, asa ca orice ar face conducatorii acestui grup infractional, ei vor aproba. cu alte cuvinte, isi merita soarta.
0 9
DinuA • 2012-11-21 10:13:39
Sunt cele expuse acum de Ponta in Programul de Guvernare publicat de USL? Daca NU, ce se poate deduce?
0 9
hepcallvasile1278490666411 • 2012-11-21 10:14:42
Omul asta nu intelege cum functioneaza un stat modern. Separatia puterilor in stat , rolul fiecarei puteri ,modul cum se armonizeaza aceste puteri pentru a da o constructie unitara si functionala ! Primul ministru al Romaniei se comporta ca un pilot de curse care modifica traseul competitiei in functie de locul in care ajunge el cu masina si se mira sincer ca in loc sa fie declarat campion , este descalificat pentru incalcarea regulamentului iar in sinea lui este convins ca organizatorii ii sunt ostili din motive personale! Pacat de el , este deja " trecut " la varsta cand cei integri care intra in politica incep sa valorifice,in interesul societatii , acumularile profesionale si experienta de viata dobandita pe " drumul egal al fiecarei zile ",intr-un proces continuu de maturizare , specific unui om onest si responsabil. Drumul pe "scurtatura"presupune riscuri si capcane carora , de regula , cel grabit , le cade victima!.
0 9
Dedalus • 2012-11-21 10:22:39
Cu ce-si bate Pasha capu"... Kestii importante, nu prostii cum ar fi economia, catastrofa din invatamnt, situatia IMM....
0 7
Soundflor • 2012-11-21 10:24:34
Nebunul ăsta vrea practic desfiinţarea Constituţiei. 2/3 din parlamentari pot hotărà ce vor muşchii lor. Pe zi ce trece devine tot mai evident pericolul care ne paşte dacă borfaşii ăştia càştigă alegerile. Lăsa-ţi mofturile şi mergeţi la vot !
0 6
Ruhe • 2012-11-21 10:37:47
din ce spune Ponta. Nu pentru ca nu ar vrea sa faca asta, dar atata vreme cat suntem membri UE aceasta aberatie cu incalecarea Puterilor in Stat incalca tratatele pe care le-am semnat la aderare. Este numai un limbaj de campanie, pentru tipul de alegatori fericiti sa fie reprezentati de Becali si de pitipoancele lui Dragnea sau Stroe.
0 6
nahir • 2012-11-21 14:26:00
banuiesti urmatorul scenariu : usl castiga alegerile, ponta propune referendum national de modificare a constitutiei in care baga toate aberatiile , referendumul e "validat" si se pune in aplicare => u.e ne scoate din uniune. deci, se va putea intampla si ce vor rusnacii de ponta, antenescu, felix, ilici siiiii, mai ales, rusia.
0 3
ctman • 2012-11-21 10:39:26
eu zic sa facem asa: din CCR sa faca parte un american un german un chinez un rus un evreu un arab si un tigan si treaba este rezolvata de la sine.
0 6
furioasa • 2012-11-21 10:54:43
Separarea puterilor in stat nu va spune nimic ? Si cu logica stati la fel de prost :pentru ce sa ceri experienta de 18 ani unor judecatori de la CC ale caror decizii pot fi modificate de d-ra Ctalina Stefanescu , de exemplu ? Parlamentarilor nu le trebuie experienta ? Sau este suficienta inregimentarea in partid ? Este ridicol si revoltator acest surogat de prim ministru.
0 7
CGComsa • 2012-11-21 11:05:40
Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau sa ma supar, insa, la capitolul in care vorbeste despre regionalizare, Ponta rosteste cuvant cu cuvant pasaje din proiectul politic lansat de mine acum aproape doua luni, in judetul Alba. Dauu link-ul mai jos.. http://cornelcomsa.ro/proiectul-meu/#.UKyXBmf_kTA
0 4
NicolaeA • 2012-11-21 11:09:09
Astia vor sa sfarseasca la Targoviste ! Mai devreme sau mai tarziu !
0 7
daniel_wolf • 2012-11-21 11:14:25
Ce îmi place că politicienii români gândesc exact pentru 3 zile înainte, ori în politică ca și în economie trebuie să ai viziune de ansamblu, adică să dăm cât mai multe puteri parlamentului deoarece acum noi suntem tari în parlament. dar dacă după 9 decembrie USL 30% sau daca se trezeste Crin pe partea stângă și nu mai vrea să colaboreze, ce faci atunci? începi să strigi ca disperatul că te-a mințit sau că ai crezut că așa e bine pentur țară:?????
0 4
george_neagu • 2012-11-21 11:23:54
Va iesi o constitutie dupa felul si ideile lor. Se gandesc ca vot ramane la putere o vesnicie si isi pregatesc legislatia pentru a putea sa-si traga foloasel? Dar de multe ori nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste.
0 4
obs. • 2012-11-21 11:30:03
Asa cum a fost scrisa Constitutia este evident faptul ca responsabilitatea desemnarii persoanei insarcinate cu formarea guvernului revine exclusiv Presedintelui. Pentru a nu ingradii acesta responsabilitate prin constitutie este prevazuta o singura conditie cu conotatie politica ,,daca un partid obtine prin alegeri mai mult de 50+1 din voturile alegatorilor, presedintele are obligatia de a desemna o persoana inasarcinata cu formarea guvernului de la acel partid.Aici exista tentatia multora de a face complet gresit analogia partid-alianta politica.O alianta politica (alianta electirala) este cu totul altceva ,are alta incarcatura.Alianta (coalitia) exista la un moment dat,dar nimeni nu poate garanta cat timp se va mentine.Aici avem precedentul Alianta DA .Este mai greu de crezut ca un partid odata ce a dat Premierul sa si-l renege .Desigur ,avem si aici un caz la moment dat,greu de crezut ca s-ar putea repeta,cazul Radu Vasile.Pentru a accentua responsabilitatea Presedintelui in desemnarea persoanei insarcinate cu formarea guvernuliui Constitutia nu mai lasa nici o cale Presedintelui de revocare a premierului.Desigur premierul desemnat de Presedinte are sarcina obtinerii votului in parlament.Rezulta astfel ca majoritatile sunt recunoscute in parlament si nu in afara lui.
0 6
Duvel • 2012-11-21 11:34:15
infractorii aia de parlamentari vor sa detina controlul absolut si sa nu-i mai impiedice nimeni
0 8
marvio • 2012-11-21 11:37:53
Ponta abereaza. Parlamentul nu este format numai din judecatori cu experienta, ca sa invalideze ceea ce decide CCR in privinta constitutionalitatii. E ca si cum Constitutia ar putea fi amendata dupa cum vrea 2/3 din Parlament, care in plus, nici nu este formata din oameni cu pregatirea juridica necesara. Cu alte cuvinte hotararile CCR pot fi invalidate politic. Constitutia ar fi la cheremul politic al unei majoritati temporare, de conjunctura. Cum poate Ponta, un om care se pretinde magistat, sa emita astfel de aberatii?
0 8
Finlandezul • 2012-11-21 11:49:37
Si duca-se pe pustii si "separatia puterilor in stat", inclusiv a celei judecatoresti (CCR) de cea legislativa (Parlament). Daca doua treimi din muschii nostri de penali legiuitori vrea altfel decat ce vor judecatorii, atunci mucles judecatori. Marfa, nu? Ce dracu, doar e tara lu' ai nostri de-acu'.
0 7
ia cucu • 2012-11-21 11:53:49
Esti un comunist.
0 5
Cryptos • 2012-11-21 12:04:46
Zi de zi se mai afla de un nou caz de furt sau santaj in care sunt implicati oameni ai guvernului sau parlamentari...acesti oameni sunt implicati direct in viata publica si astfel au motive tot mai multe sa fure pe cand CCR sunt o institutie separata in stat care are un simplu rol si scop ...SA PEDEPSEASCA INFRACTORII. Toate motivele invocate de aceasta marioneta de prim ministru sunt doar niste aberatii publice. VOR SA SCPAE DE PEDEPSE DE LA CEL MAI MIC PANA LA CEL MAI MARE...ILIESCU, NASTASE, VOICULESCU
0 5
nedumeritul • 2012-11-21 12:05:52
adica doua treimi dintre parlamentari pot modifica constitutia ? Ponta va spune: "nu modificam constitutia ci doar o interpretam corect ....ura!!....ura!! ..si la gara" Se pare ca Ponta are ceva cu sinapsele...
0 7
Ela • 2012-11-21 12:21:43
Pai sa ma bata sfantu, Ponta chiar are studii (fie ele si medii sau copy-pastuite) in drept ? El n-a auzit de Constitutie, si de faptul ca este baza oricarei democratii ??????? Cum adica ???? O "turma", (alesii votati de noi e drept) insi fara pregatire (in domeniu sau de orice fel) sa aiba dreptul sa "VOTEZE" contra CCR si implicit a Constitutiei ? Eu una imi pregatesc de pe acum bagajele, ca daca castiga USL alegerile, mult nu mai trece pana se inchid si granitele ca pe vremea lui Ceausescu. TVR Cultural a disparut, si tot asa vor dispare toate drepturile noastre de om de rand. (prost de cinstit si sarac)
0 6
b74cbd • 2012-11-21 12:35:06
Date fiind ispravile parlamentarilor nostri, nu am deloc incredere in onestitatea lor si nici in capacitatea lor profesionala. Cat timp Parlamentul va fi populat cu indivizi al caror loc e mai degraba in puscarie nu pot fi de acord cu ideea ca Parlamentul e mai presus de orice in tara asta. Asa ca ma opun unei Constitutii care mareste puterile Parlamentului. Stiun ca Parlamentul e constituit din cei pe care populatia ii voteaza, dar am serioase dubii asupra discernamantului celor care trimit acolo multitudinea de indivizi pentru care jusitita cere apoi aprobarea judecarii lor,
0 5
dj • 2012-11-21 13:13:18
cum adica, Basescu era dictator dupa el, dar ce vrea el e dictatura de drept!
0 4
MosConstantin • 2012-11-21 13:56:30
Problema camarilei USL-iste, care din pacate nu e cu mult diferita fata de cea PDL-ista sau de alte gasti din tara asta, e ca e mult mai usor sa controlezi parlamentul decat curtea constitutionala. Ceea ce propune Ponta, e instituirea unei dictaturi a unor gasti care au demonstrat ca au un singur interes: sa parvina. Curtea constitutionala asa hulita cum e ea actiona de multeori ca o frana impotriva diverselor abuzuri incercate de cei de la putere. Din pacate ca sa ai mari sanse sa ajungi in parlament trebuie sa fii pe lista de partid, deci cel putin partial controlat. Pe de alta parte ca sa ajungi judecator al curtii nu e asa usor cum e sa ajungi parlamentar: nu ajunge s-o mituiesti pe nana Floare cu o sticla de ulei o data la patru ani sau sa-i dai lui tiganu Varga 100 de lei in ziua alegerilor, etc. etc. etc. De aici pleaca multe....
0 3
gechi • 2012-11-21 13:59:29
eu propun modificare Constitutiei in asa fel incat deciziile CCR sa poata fi anulate in studiourile Antena3. Ce sa ne mai complicam cu doua treimi in Parlament, poate alesii au alte treburi mai importante si nu au timp de maruntisuri din astea.
0 3
Vdtot • 2012-11-21 14:31:06
Doar atata? Nu vrea, oare, ca presedintele ales sa fie validat tot de parlament? Sau, nu ar vrea ca modificarea constitutiei sa consemneze ca "parlamentul este singura putere in stat? Paa la urma, nu ar trebui sa se gandeasca ca structura "alesilor" (vezi DOAR un Socaciu...). Pana la urma, este tot mai clar ca notiunea de democrate, de asiugurare a echilibrului puterilor in stat e vrea sa se tranfere unei singure si dezechilibrate institutii, parlamentul.
0 4
Nemo88 • 2012-11-21 14:31:56
Vad ca exista si 2-3 sustinatori pentru proiect pe aici. Avand in vedere ca 70% din cei care folosesc internetul sunt anti USL din simplul motiv ca sunt mai informati. Suntem cam pierduti. Daca dreapta nu vine la vot , n-avem nici o sansa de scapare , decat fuga din tara. Ceea ce vor baietii astia sa faca este strigator la cer si mai grav este ca masele o sa accepte. Explic si de ce. Cand o sa fie modificarea constitutiei o sa bage si legea asta pe gat dar undeva mai la sfarsit. O sa ramana si ce s-a votat la referendum si o sa bage mizeria asta pe sistemul "Facem vointa poporului(a noastra)" uite asa o sa se realizeze. Suntem pierduti !!! Democratie in Romania inseamna pomana multa . Vreti bani - Masele da. Vreti sa nu munciti - Masele da. Vreti sa va dam tot - Masele da. USL castigator! Simplu .
0 4
tzepes • 2012-11-21 15:11:35
Acest golan trebuie sa dispara urgent de pe scena politica; este ca un virus HIV ! La fel si cei doi psihopati, felix djerjinski & adolf antonescu !
0 3
dorinuca • 2012-11-21 16:04:59
ponta, tu ar trebui sa stai intr-un balamuc , cu o camasa de forta si cineva sa-ti dea tratamentul pentru halucinatii !Nu sa conduci guverne ! Tu crezi ca o sa modifici Constitutia cum te taie capul? Nu uita ca si pentru acest lucru trebuie referendum ! Nu te-ai saturat de referendumuri? Las' ca s-o gasi odata si ac de cojocul tau ! Eu stiu ca-s multi saraci cu duhul in tara asta si care te cred orbeste, dar nu ti-ai pus problema ca s-or satura si ei de prostiile pe care le faci? Inca o data iti zic: locul tau e la balamuc !
0 3
Asgardi Metrovich • 2012-11-21 18:49:56
parlamentarii, care deja încep să clădească dinastii, vor să devină grupul privilegiaților aflați deasupra legii, iar restul - votanții, adică prostimea - să li se închine pentru o slujbă călduță la stat, sau o pungă electorală cu făină, ulei și zahăr
0 0
zoe • 2012-11-21 21:44:59
MAFIE.
0 0
LiviuX • 2012-11-21 19:52:00
Imediat dupa asta strang eu cumva 1000 semnaturi (mai multe evident decat parlamentari) si adopt un document prin care hotarasc sa nu mai respect legile date de parlament si hotararile guvernului, si imi voi respecta numai ce vreau eu si ceilalti semnatari. Ca daca tot se poate, de ce nu? Poate cineva sa-mi spuna unde pot sa pun o petitie on-line sau asa ceva??
0 0
ionv • 2012-11-21 21:23:57
Unul aruncă piatra în baltă și alți 1000 se chinuie s-o scoată. Io cred c-ar fi mai bună o Curte privată care să nu aducă a Privată-n curte.
0 0
zoe • 2012-11-21 21:43:19
pe cate sute de mii ???????
0 0
consting • 2012-11-24 18:35:10
dle ponta . ce vreti dvs seamana cu totalitrismul. dvs stiti ce tre facut dar nu convine politicienilor. vreti sa instalati o putere absoluta si nu e corect. solutia este ca membrii ccr sa fie strict specialisti. mai lasati-o cu numirile politice cas iata unde s-a ajuns. din cauza politicienilor si acolitilor acestora nu se acceseaza fonduri europene ca se poat fura in voie in buget. de unde au politicienii conturile atat de grtase decat din furt. populatia nu are dupa ce bea apa iar politrucii aoconturi cu obezitate. regulamentele celor doua camere tre facute de societ civila. nu sa inotati in privilegii in fata populatiei de care aminteam mai sus
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro