Ministrul Mircea Dusa a declarat, luni seara, la Realitatea tv, ca regionalizarea trebuie facuta pe principii economice, si nu etnice, precizand ca, in opinia lui, este o jignire la adresa romanilor, in special a celor din Harghita si Covansa, sa faci campanie electorala vorbind de autonomia Tinutului Secuiesc.

"Regionalizarea trebuie sa se faca doar pe principii economice, nu pe principii etnice si nici de o culoare. Cei care, in acest moment, isi fac campanie electorala numai pe teoreme autonomiste si pe acea teorema a Tinutului Secuiesc nu au argumente in acest sens si cred ca este chiar o jignire la adresa romanilor, in mod special la adresa romanilor din Harghita si Covasna, sa nu vorbim de obiective electorale, ci sa vorbim de autonomia Tinutului Secuiesc", a spus, la Realitatea TV, ministrul Administratiei si Internelor.

Potrivit lui Dusa, "sloganuri" cum ar fi cel despre autonomia Tinutului Secuiesc nu isi mai au locul in 2012.

"Aceste sloganuri nu isi mai au locul in 2012. Cei care folosesc aceste elemente de campanie electorala ar trebui sa fie mult mai seriosi si sa nu mai invrajbeasca romanii cu maghiarii care traiesc in cele doua judete, in buna intelegere", a mai spus Dusa.

USL propune ca prin modificarea Constitutiei sa fie instituite regiunile, iar varianta luata in calcul este de regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare ce functioneaza in tara din 1998 si care sunt coodonate de cate o agentie pentru dezvoltarea regionala, organism neguvernamentale, de utilitate publica.