Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat telefonic, marti seara, la Romania TV, ca in cazul in care "presedintele in functiune ignora, incalca, batjocoreste inca o data un vot coplesitor categoric al cetatenolor romani" si nu vrea sa il numeasca pe Victor Ponta premier, atunci USL are doua variante, aceea de a explica alegatorilor ca "nu vrea dl Basescu, il considera pe dl Ponta porc, degeaba ati venit la vot" sau de a initia inca o data procedurile de suspendare. "Nu avem alte variate decat cele doua si categoric vom merge pe varianta suspendarii".

"Mai intai, in ce ma priveste, sunt perfect sanatos, nu sunt bolnav de nimic nici macar de somn", a declarat Antonescu precizand ca "in ce priveste epitetele adresate dluiu Ponta, poate oricine sa judece in ce masura un asemenea limbaj este compatibil cu orice functie publica, nemaivorbind de cea suprema".

"Importante de spus un singur lucru, de multa vreme si oficial in aceasta campanie electorala, noi le spunem oamenilor cinstit, daca votati USL si USL castiga majoritatea mandatelor, premier va fi Victor Ponta. Daca presedintele in functiune ignora, incalca, batjocoreste inca o data un vot coplesitor, categoric al cetatenilor romani, noi avem doua posibilitati, ori le spunem oamenilor, 'degeaba v-am spus sa ne votati, nu vrea dl Basescu, il considera pe dl Ponta porc, degeaba ati venit la vot', sau sa il suspendam a doua oara, dar nimeni nu vrea inca o suspendare. Nu avem alte variate decat cele doua si categoric vom merge pe varianta suspendarii.

Traian Basescu a declansat marti seara un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, pe care il acuza ca este "mitoman" asa cum Crin Antonescu este "bolnav de somn". El a sustinut, la B1 TV, ca Ponta a refuzat, intr-o sedinta CSAT, majorarea bugetului Apararii, si a avertizat ca va publica acest fragment de stenograma daca primul ministru il va contrazice.