Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata seara, la Antena 3, ca nu se pune problema unei coabitari cu seful statului, iar daca acesta refuza nominalizarea lui Victor Ponta ca premier o noua suspendare nu se va realiza in functie de pozitia unor cancelarii europene, ci a majoritatii USL, transmite Mediafax.

Antonescu a fost intrebat daca participarea liderilor USL la parada de 1 Decembrie din Capitala, impreuna cu presedintele Traian Basescu, denota pasi spre coabitarea cu acesta.

"Nu e vorba de niciun fel de coabitare, pana la urma am fost acolo nu ca sa ne intalnim unii cu altii, am fost acolo ca sa ne intalnim cu simbolul Romaniei unite, cu sarbatoarea nationala a Romaniei. Faptul ca domnul Basescu a avut un comportament din nou special, din nou nepotrivit, pentru noi nu e important", a sustinut Antonescu intr-o interventie la Antena 3.

De asemenea, el a reiterat faptul ca seful statului va trebui sa accepte propunerea de premier a unei majoritati parlamentare reprezentata de USL, pentru ca in caz contrar se va ajunge la suspendarea sa din functie si ulterior demiterea.

In acest context, liderul PNL a precizat ca oricare ar fi pozitiile liderilor europeni legate de o noua suspendare demersul USL nu va fi influentat.

"Pot sa fac pronosticul ca de aceasta data cancelariile europene vor fi mai bine informate, ca situatia va fi foarte clara pentru toata lumea, dar - si sper ca asta sa nu fie socotita din nou o declaratie antieuropeana, pentru ca ar fi stupid - indiferent care ar fi reactiile, noi tot asta avem de facut. Cu alte cuvinte noi avem de ales intre a ne conforma votului majoritatii compatriotilor nostri pe care ii vom reprezenta daca vom primi acest vot, sau declaratiilor unora sau altora (...) Cred ca nu e niciun fel de dilema pentru niciun lider politic care se respecta", a mai afirmat Antonescu.