Invitata in cadrul emisiunii "Realitatea la raport", Elena Udrea considera ca Alianta Romania Dreapta s-a facut "cam pe genunchi". In ceea ce priveste viitorul PDL, aceasta sustine ca este nevoie de o analiza "cu dragoste fata de partid", dar "cu picioarele in apa rece". Aceasta spune ca actualele alegeri au separat partidul in "echipa lui Boc" si "echipa lui Blaga".

Elena Udrea la Realitatea TVFoto: Captura Realitatea TV

"ARD nu a avut strategia cea mai buna in aceasta campanie electorala. Toti liderii partidului s-au dus sa-si castige propriile colegii si atunci de la centru a fost mai putina coordonare, mai putina campanie centrala. Fiind intr-o situatie mai grea, cu totii au stiut ca, daca nu se duc sa se bata in colegii, risca sa nu intre in Parlament. Asa ca Bucurestiul, sediul de la Modrogan, a cam fost lasat gol. Acesta a fost unul din motivele pentru care nu am reusit un scor mai bun decat atat, la care se adauga o multime de alte motive", a spus Udrea, la Realitatea TV.

Udrea mai spune ca, desi Constituia ii da dreptul presedintelui sa numeasca premierul, Ponta ar putea fi numit prim-ministru datorita scorului mare obtinut de USL.

Declaratii Elena Udrea:

  • Vilele de protocol trebuie sa ramana pentru protocol. Nu e normal ca presedintele statului sa stea langa mine in slip pe plaja. N-as vrea sa ne intalnim pe plaja si sa mancam impreuna inghetata pe cearceaf.
  • Oriunde in lume exista un protocol pentru seful statului si pentru premier. Restul apartamentelor trebuie vandute, iar banii sa intre in bugetul de stat. Trebuie sa ne permitem ca pentru primii patru oameni in stat sa avem vile de protocol la mare si la munte.
  • Raportat la oricare dintre politicienii de varf, presedintele Romaniei nu detine locuinte personale in zone turistice. Nu putem sa-l tinem tot timpul la birou, trebuie sa mearga si in concediu.
  • Despre sefia partidului: Intrebata daca ar accepta o nominalizare la sefia PDL, Udrea spune ca va da un raspuns abia dupa ce va fi nominalizata, daca va fi nominalizata de liderii din teritoriu.

textul se actualizeaza