"USL-ul nu a facut decat sa beneficieze de masurile macro-economice luate de noi si pe care ar fi trebuit doar sa le continue. Noi nu am explicat bine asta oamenilor si s-a simtit la votare", a spus Emil Boc la Romania TV.

Acesta a tinut sa raspunda criticilor formulate la adresa sa de catre USL dar si de catre unii colegi spunand ca el si Elena Udrea au obtinut cele mai multe voturi din ARD. Boc a avut un discurs echilibrat la adresa conducerii ARD, in special fata de Vasile Blaga.

Declaratii Boc:

- Nu USL a marit salariile. Ele erau deja pregatite de noi.

- USL a blocat Parlamentul Unicameral. Daca ar fi vrut 300 de parlamentari au avut 7 luni la dispozitie.

- Revizuirea Constitutiei putea fi facuta macar pe acest punct, pe 300 de parlamentari. Apoi s-ar fi putut revizui legea electorala pentru a avea un Parlament pe sistem german.

- La Cluj am incercat sa explicam cum a fost posibil ca USL-ul cu 44% sa aiba peste 60% din mandate si nu ne puteam explica. Am luat pe calcul matematic si apoi am vazut ca hotararea BEC era buna.

- Inregistrarea sedintei a fost facuta de un reporter al Realitatii TV care era pe hol. Noi stiam asta, dar nu avem nimic de ascuns. Care au fost injuraturile?