Fostul ministrul al Turismului, Elena Udrea (PDL), a declarat joi, la Romania TV, ca este nevoie de unitate in PDL, acesta nefiind un moment oportun pentru revanse sau pentru o "conventie a dezbinarii, insa sub teoria nevoii de unitate nu trebuie ascunsa nevoie de schimbare, "care schimbare nu inseamna neaparat schimbarea unei persoane, sau schimbarea unei echipe conducerii, cat schimbarea modului de a actiona, schimbarea strategiilor, schimbarea drumului pe care a luat-o PDL".

Elena Udrea la RTVFoto: Captura RomaniaTV

"Este clar ca toata lumea care gandeste binele acestui partid stie ca trebuie unitate, ca trebuie sa actionam unit, ca nu este momentul de revanse, ca nu este momentul sa organizam o conventie a dezbinarii ci una a unitatii numai ca sub teoria aceasta corecta a nevoii de unitate nu trebuie sa ascundem si nevoia de schimbare, care schimbare nu inseamna neaparat schimbarea unei persoane, sau schimbarea unei echipe conducerii, cat schimbarea modului de a actiona, schimbarea strategiilor, schimbarea drumului pe care a luat-o PDL", a declarat Elena Udrea

Intrebata ce ar face daca ar fi in locul presedintelui PDL Vasile Blaga, fostul ministru a declarat "Eu sunt mai impulsiva. In vara, atunci cand rezultatul de la Bucuresti a fost sub ceea ce am promis, nu am mai asteptat analiza si mi-am dat demisia si nu am mai asteptat sa vad ce fac colegii mei de la organizatiile de sector. [...] Nu neaparat sunt eu un reper".

"Acum exista clar o dorinta a tuturor de a face o analiza a rezultatelor pe care le-am avut la alegeri, rezultate slabe asa cum spuneti si dumneavoastra si este evident - nu putem nega evidenta-, iar dupa aceasta analiza sa se decida ce urmeaza, pe termen scurt si pe termen mediu. Pe termen scurt, conform statului, ar trebui sa fie organizata o conventie si, sigur, acolo vazut daca se schimba sau nu conducerea partidului, pentru ca nu este obligatoriu in conventie sa se schimbe liderul partidului", a declarat elena Udrea

Intrebata daca se simte responsabila pentru rezultatul slab al partidului, fostul ministru a raspuns: "in masura in care trebuie sa ne simtim cu totii responsabili din partid".

Totodata, Udrea semnaleaza ca exista o mare presiune pe primarii PDL din partea USL si ca exista riscul ca acestia sa plece daca nu vad o strategie coerenta a partiduli in urmatoarea perioada.

"Exista o foarte mare presiune in teritoriu pe primarii PDL din partea USL. Primarii se gandesc la situatia in care suntem, daca vad ca PDL nu are strategie, echipa puternica, foarte multi vor pleca. Nu trebuie sa ascundem ca este nevoie de schimbare in modul in care a functionat PDL in ultima perioada", a mai spus Udrea.