Fostul prim-vicepresedinte PDL Cristian Preda a vorbit intr-o interventie telefonica la B1 TV, despre motivele care l-au determinat sa demisioneze de la conducerea partidului, alaturi de Sever Voinescu. Democrat liberalul a dat drept motiv "ratiunea democratica", aratandu-se revoltat fata de atitudinea unor colegilor de partid, care vor doar sa-si pastreze functiile.

Cristian Preda Foto: Hotnews

"Peste tot in democratie, cand iti asumi un obiectiv si nu-l atingi, nu ai decat sa lasi pe altul mai bun sa faca lucru pe care nu ai putut sa il faci. Suntem intr-o minoritate, am mai fost intr-o minoritate in sanul PDL-ului. Nu poti sa te faci ca ploua acum. M-am simtit in unele momente cum m-am simtit peste vara cand pedistii spuneau ca 43% este 50%, asa si colegii nostri ne spuneau ca 17 poate fi vazut ca 22-23%. Cei care nu vor sa faca conventie acum, trag de timp pentru a o face imposibila. Public s-a spus ca e sigur o conventie, in partid s-a spus ca in februarie se va decide daca este sau nu nevoie de o conventie. Cei care sunt acum la conducere au avut colegiile cele mai bune, cei care sunt parlamentari, bine multumiti, cei care au pierdut vor sa-si pastreze pozitiile in partid, pentru ca e mai bine decat nimic", a spus Preda.

Democrat liberalul a mai declarat ca a fost amenintat ca va fi exclus din PDL daca va mai vorbi in afara partidului.

"Am fost amenintat cu excluderea daca vorbesc in afara partidului, dar eu voi spune adevarul. Am fost din nou azi tapi ispasitori, eu, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, vechi clienti. Ne punem intrebarea daca oamenii astia vor sa colaboreze cu noi sau vor sa ne tina intr-o vitrina si sa ne inchida gura. Daca organizatia vrea altceva, eu nu ma pun in calea ei. Nu ma schimb daca sunt membru simplu sau prim-vicepresedinte. Am spus lucrurilor pe nume, o sa continui atat cat se va putea".

Referitor la un nou post de conducere in PDL, Cristian Preda a declarat: "E prea devreme sa discutam despre aceste lcuru. Este un mare semn de intrebare legat de procesul democratic. Noi nici macar nu ne punem problema sa cautam candidatul prezidential, USL il are si pe Antonescu, are si rezerve. Asta e partid care se gandeste cum sa se acomodeze cu conditiile dificile si sa treaca prin aceasta perioada fara rani. Acest tip de fatarnicie si aceasta instabilitate in legatura cu ce se propune public ma scoate din sarite."