Co-presedintele USL Crin Antonescu a reiterat duminica, intr-o interventie la RTV, faptul ca nu va merge la consultarile de luni dimineata de la Palatul Cotroceni, organizate in vederea desemnarii primului ministru, pentru nu o considera o formula corecta, afirmand ca "presedintele joaca incorect".

"Ce o sa facem acolo, o sa spunem in cor? Trebuie discutat separat, partidele au o identitate distincta. Presedintele incearca totusi, cu un astfel de lucru, sa joace incorect", a spus Antonescu la RTV.

Intrebat din nou de intalnirea informala avuta cu seful statului, impreuna cu Victor Ponta, miercuri seara, el a precizat:

  • La intalnire am mers in trei pentru ca era intre presedinte si castigatorii alegerilor, lucru din care nu rezulta deloc obligatia mea de a merge maine intr-o formula pe care nu o consider potrivita.
  • (S-a stabilit) ca presedintele va proceda normal in raport cu Constitutia si rezultatul alegerilor.
  • Intrebare: Dumneavoastra aveti incredere in Traian Basescu? Antonescu: Nu. Dar aceasta este o cu totul alta chestiune. Am convenit ca presedintele va actiona normal in sensul desemnarii domnului Ponta. 
  • Se discuta foarte mult despre faptul ca acolo au fost intelgeri, ca intalnirea a fost secreta, ca am targuit. Nu a fost nimic de genul asta.

"Nu stiu ce va face PSD la ceremonia de maine", a raspuns liderul liberal, intrebat daca faptul ca el nu va participa la consultari reprezinta o ruptura in cadrul USL, adaugand ca USL isi va indeplini mandatul de 4 ani.

"Oamenii au votat pentru ca USL sa aiba majoritate, si o are, si ca aceasta majoritate sa impuna un prim-ministru, Victor Ponta, si el va fi impus. Cine va reprezenta maine cu mandat PNL acolo va spune aceste lucruri", a mai spus Antonescu.

Romania TV precizeaza ca liderii USL vor avea o intalnire informala inaintea consultarilor de maine.