Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat marti seara, la Romania TV, ca se uita la ceea ce se intampla in opozitie si ca nu va face greseala democrat-liberalilor de a-si subestima adversarii.

''Nu stiu daca cei de la PDL (...) si-au dorit sa castig eu Congresul si functia de lider al PSD. Poate ca m-au subapreciat, poate ca nu m-au luat in considerare, asa incat eu nu uit acel moment. Sunt foarte atent, sigur, in primul rand la sarcina mea de prim-ministru si sef al PSD, dar ma uit si la ceea ce se intampla in opozitie. Nu subestimez pe nimeni si ma pregatesc de competitie politica, pentru ca este foarte clar ca opozitia, mai devreme sau mai tarziu, se va reface. Este natural acest lucru si este democratic. Ori, eu nu fac greseala celor de la PDL sa imi subestimez adversarii, ii studiez cu foarte mare atentie si ma pregatesc'', a afirmat Victor Ponta, intrebat despre o posibila preluare de catre Elena Udrea a sefiei PDL si o eventuala colaborare cu democrat-liberalii, citat de Agerpres.

Victor Ponta s-a referit si la relatia cu minoritatile. El a reiterat ca USL va trata cu atentie UDMR si celelalte minoritati, dar punand in practica programul cu care Uniunea a castigat alegerile.

''O majoritate impunatoare, asa cum este USL, trebuie sa faca eforturi, si eu voi face eforturi, sa nu arate aroganta si sa nu se arate dictatoriala fata de minoritati, fie ca vorbim de minoritatea politica (...) sau de minoritatea etnica. Si maghiarii sunt un milion si jumatate de cetateni romani, care sunt reprezentati politic de catre UDMR. Tot ceea ce voi face in continuare va fi sa-i tratez cu respect si cu atentie, evident, insa, punand in practica programul cu care USL a castigat, dar care nu este un program nici antimaghiar, nici sovin'', a afirmat premierul.