Presedintele PDL Adriean Videanu a discutat la B1TV despre despre privatizarea Oltchim si despre viitoarea vizita a FMI in Romania: "Eu vreau sa uitam cat mai repede acest proces, a fost cea mai stupida privatizare pe care am vazut-o eu vreodata in Romania". A mai mentionat ca in viziunea proprie 2013 va fi un an slab din punct de vedere economic: "Mi-e greu sa cred ca vom avea crestere economica in 2013. Consider ca va fi un an prost din punct de vedere economic si vom avea si dispute politice".

Adriean VideanuFoto: Captura B1TV

Principalele declaratii ale presedintelui PDL

  • Despre privatizarea Oltchim: Eu vreau sa uitam cat mai repede acest proces, a fost cea mai stupida privatizare pe care am vazut-o eu vreodata in Romania.
  • Intrebat daca presiunea din partea Fondului Monetar International va creste in ce priveste povestea privatizarilor amanate: "Categoric da, acest lucru este un element pe care va trebui sa-l indeplinim exact in termenii pe care ii negociem. Eu am negociat cu FMI privatizarea marilor companii, dar numai pe bursa. Le-am spus ca credem ca Romania a depasit o etapa a privatizarilor cantitative si va trebui sa realizam privatizari calitative. Ma refer inclusiv la listarea Romgazului, la vanzarea participatiilor sau a unor pachete minoritare din companiile de stat, sa se faca pe bursa. Aveam doua elemente luate in calcul: pe de o partea capitalizarea companiilor, urgentarea programului de investitii , pe cealalta parte era capitalizarea bursei. Elementul cel mai important de care are nevoie Romania in momentul de fata".
  • PDL trebuie sa stabileasca cat mai urgent criteriile pentru selectia candidatului la prezidentiale.
  • Mi-e greu sa cred ca vom avea crestere economica in 2013. Consider ca va fi un an prost din punct de vedere economic si vom avea si dispute politice.
  • PDL va trebui sa sanctioneze guvernul atunci cand greseste din postura de partid de opozitie.