Iolanda Nicolaescu, sora regizorului care a decedat pe 3 ianuarie, a povestit, la Romania TV, ca Ion Ililescu a rostit "Tatal nostru" la incinerarea care a avut loc sambata, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti.

"Dl. Iliescu a intrat inauntru si cand s-a deschis trapa impreuna cu oamenii cu care eram a spus 'Tatal nostru'", a afirmat aceasta, multumindu-i fostului presedinte pentru acest gest.

In momentul in care o ziarista a postului de televiziune a comentat ca Ion Iliescu era perceput mai degraba ca un ateu, Iolanda Nicolaescu a raspuns: "Uite ca a stiut o rugaciune si a spus tatal nostru atunci cand s-a deschis trapa".

Intr-un interviu publicat in aceeasi zi de Revista Kamikaze in editia online, Ion Iliescu afirma ca nu crede in Dumnezeu, ci "in forta omului".

Iata mai jos un scurt fragment din interviul realizat de Alexandru Cautis:.

  • "Ion Iliescu: Iisus a facut o mare revolutie in gindire. A fost un rebel din acest punct de vedere, ca si-a permis sa spuna ca toti oamenii sint egali. E adevarat, in fata lui Dumnezeu. A fost prima idee de echitate, ca toti oamenii sint egali in fata unei forte supreme, in fata lui Dumnezeu.
  • Reporter.: Credeti in Dumnezeu, macar acum, la varsta pe care o aveti?
  • I.I.: Nu cred in Dumnezeu, eu cred in forta omului.
  • Rep.: Dar in Iisus, ca-i mai de stinga?
  • I.I.: Iisus este o figura, din acest punct de vedere, caracteristica pentru o anumita evolutie a gindirii umane, pentru o societate mai buna, mai dreapta, benefica tuturor".