Presedintele Senatului, Crin Antonescu a discutat la Antena 3 despre pactul de coabitare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu: "Eu i-am spus domnului Victor Ponta ca semnarea unui astfel de document si mai ales intalnirea cu Traian Basescu nu isi avea rost. Eu cred ca a fost si o presiune externa in a semna acest acord". A mai discutat si despre acordul dintre UDMR si USL: "A fost un acord de securitate electorala cu UDMR".

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

Principalele declaratii ale lui Crin Antonescu

  • Incercam sa ne indreptam spre o viata politica normala. Daca acest lucru va fi posibil si cu Traian Basescu vom vedea. 
  • Oameni vroiau sa scape de astia (PDL - n.red) pentru ca furau, minteau, pentru ca nu aveau nicio urma de compasiune fata de cetateni.
  • Despre acordul semnat intre USL si UDMR: Prima noastra obligatie era sa eliminam riscul ca cu 49% USL sa fie data la o parte de la guvernare, iar vointa majoritatii sa fie din nou reprimata de Traian Basescu. A fost un acord de securitate electorala cu UDMR. Dar daca ar fi intrat la guvernare, uniunea maghiarilor trebuia sa nu mai continuie cu atitudinea pro Basescu.
  • Noi le-am cerut sa respecte articolul 1 din constitutia Romaniei (Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil - n.red.) si sa sustina la prezidentiale un candidat din partea USL. Noi nu facem nicio diferenta intre un cetatean de etnie maghiara si un cetatean roman. 
  • Domnul Kelem Hunor a continuat campania pro Basescu pana in ultimele zile ale campaniei. L-a numit pe Voiculescu "cancerul politicii romanesti". Unde am mai auzit noi aceasta expresie?
  • Unii au impresia ca daca UDMR nu e la guvernare nu exista democratie in Romania.
  • Despre pactul de coabitare dintre Traian Basescu si Victor Ponta: Documentul a fost semnat intre presedintele in functie (Traian Basescu - n.red.) si de catre Victor Ponta in calitate de viitor premier.
  • Eu i-am spus domnului Victor Ponta ca semnarea unui astfel de document si mai ales intalnirea cu Traian Basescu nu isi avea rost.
  • Eu cred ca a fost si o presiune externa in a semna acest acord. Lucrurile fundamentale cum ar fi apartenenta Romaniei la NATO, parteneriatul Romaniei cu SUA nu au fost puse niciodata in discutie, nici acum si nici in vara.
  • Despre o posibila cadidatura a lui Sorin Oprescu la prezidentiale: In doi ani de zile se pot intampla multe. In acest moment sunt candidatul oficial al USL pentru prezidentiale. Pana in 2014 USL poate sa se destrame. Teoretic pot candida si cu Sorin Oprescu pentru presedintie.
  • Nu am depus nicio cerere de afliere la PPE.
  • Despre declaratia lui Chiliman care doreste inlaturarea lui Antonescu de la sefia PNL: Basescu si sistemul lui au vrut sa inghita PNL. Nu eu am dus partidul catre PSD. Chiliman nu este unealta lui Basescu. Sunt multi oameni frustrati pe care nu ii duce mintea sa-si gaseasca propriile argumente pentru a ma ataca.
  • S-a pus problema excluderii lui Chereches. Nu s-a pus problema altor excluderi. Nu doresc sa exclud pe nimeni. In ceea ce-l priveste pe Chiliman, daca colegii mei ii vor cere excluderea eu le voi cere sa amane aceasta chestiune urmand sa discutam problemele partidului in cadrul unui Congres PNL.