Presedintele PDL, Vasila Blaga, a declarat miercuri seara la Realitatea TV ca premierul Victor Ponta a facut din minciuna "politica de stat" si l-a acuzat ca "le plateste o polita liberalilor ca nu au fost de acord cu intarrea la Guvernare a UDMR-ului". De asemenea, el a vorbit despre relatia cu Traian Basescu si despre situatia partidului pe care il conduce, guvernul din umbra si colaborarea cu alte partide.

Despre Victor Ponta:

Eu in seara aasta critic neguvernarea domnului Ponta. Eu spuneam ca domnia sa a facut din minciuna politica de stat. Aseara, domnia sa spunea ca va trebui sa indrepte o enormitate facuta de Guvernul Boc, ca cei care lucreaza in preuniversitar, educatorii si invatatorii sa fie obligati sa-si urmeze cursurile superioare. E o Ordonanta de Urgenta semnata de Ponta si de doamna Andronescu in decembrie 2012.

Ponta spunea ca a deblocat POSDRU. Ce ne spune astazi doamna Campeanu de la Bruxelles: ca a mers la Bruxelles sa deblocheze POSDRU. Care sunt masurile de crestere pe care le ia guvernul Ponta? Care este deficitul bugetar pe care si-l propune?

De ce cota unica? Pe deoparte ar ramane mai multi bani la anagator si la angajat si are creste si consumul. Noi avem un model macroeconomic validat de viata. Aparea si datoria in programul de Guvernare. Domnul Ponta nu stia ce datorii are Romania in campania electorala? Cine guverneaza de 1 an de zile? Mama?

Trebuie sa le explicati oamenilor ca domnul Ponta a luat autostrazile de la Ministerul Transporturilor si le-a dat domnului Sova. Domnul Ponta le plateste o polita liberalilor ca nu au fost de acord cu intarrea la Guvernare a UDMR-ului.

Dansul a incercat sa indulceasca otrava din buzunarele romanilor. Va trebui sa spuna exact ceea ce face. Nu respecta nici legile pe care le da. De exemplu Legea Pensiilor. Va trebui sa spuna cum isi acopera deficitul bugetar.

Cred ca autostrazile care sa treaca muntii sunt absolut obligatorii. Nu sunt autostrazi care sa atraga investitori.

Nu au fost fonduri pentru autostrazi. Nu am avut la dispozitie bani. S-au si furat. As spune ca in general toate guvernele care s-au succesdat nu au reusit sa realizeze aceste constructii la cele mai bune preturi. Eu cand aud cat costa un km de autostrada si cat costa in Romania, ma enervez ca lumea nu pricepe ca Romania are munti in centrul tarii. Am spus in permanenta, indiferent de ce Guvern a fost vorba, daca sunt astfel de probelem cei care le-au facut trebuie sa raspunda

Despre relatia dintre PDL si Traian Basescu:

Vreau sa va spun ca domnul presedinte Traian Basescu nu s-a implicat in conducerea partidului cel putin de cand stiu eu.

Asta nu inseamna ca atunci cand s-a pus in discutie statul de drept. daca nu explicam masurile pe care le luam, vom castiga batalia cu criza, dar vom pierde credibilitatea. Am mai vorbit cu domnul Basescu, dar nu si probleme de partid.

E normal ca premierul sa vorbeasca cu presedintele. Boc vorbea cu Basescu. Ponta vorbeste cu Basescu. Nu am participat la vreo sedinta la care sa primim ordine de la Traian Basescu. Domnul Boc a avut o relatie foarte stransa si apropiata de domnul Basescu. Domnul Basescu nu a condus guvernul Boc.

Despre PDL si ARD:

Sunt de acord cu domnul Boc, doresc revenirea la culoarea portocaliu.

Domnul Cristian Diaconescu nu are nicio intentie sa candideze. Este un om cu care am colaborat foarte bine. I-am facut oferta de a se inscrie in partid si de a candida la parlamentare. Am rugat colegi sa gandi criterii prin care sa evaluim candidati la presedintie si la Europarlamentare.

As lua-o pe Elena Basescu pe liste. A muncit foarte mult, a muncit cel mai mult. In permanenta a stat in Republica Moldova si a ajutat.

Pana la conventia nationala a partidului o sa avem si un guvern din umbra..Vom avea un colectiv care va monitoriza activitatea fiecarui ministru.

Colegii nostri care doresc sa devina ministri intra in aceasta comisie si vor raporta lunar modul in care se sanctioneaza fiecare ministru.

Am avut discutii in permanenta cu UDMR, dar nu avem nicio intelegere cu dansii.

Nu vad cum am putea colabora cu PPDD in acest moment. Asta nu inseamna ca nu vom putea punctual sa semnam impreuna motiuni simple sau de cenzura. Ar trebui depusa una chiar inainte de a se depune bugetul.

Doamna Udrea si doamna Boagiu au expertiza. I-am demsenat pe Videanu si Stolojan sa centralizeze date. La noi in partid exista o regula: te autopropui.