Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat miercuri, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca presedintele Traian Basescu este inclinat sa negocieze in legatura cu numirea procurorului general si a sefului DNA, insa a punctat ca acesta nu are cu cine sa negocieze.

"Presedintele (n.r. Traian Basescu) pare sa fie inclinat catre o negociere in legatura cu acest subiect, dar cred ca nu are partener de negociere. Dar, din punctul meu de vedere, o asemenea negociere nu poate avea loc pentru ca tocmai despre asta am vorbit, ba chiar domnul Basescu pe deasupra cu masura, despre neamestecul factorului politic in mecanismele justitiei. Or, atata vreme cat avem, in fine, un ministru al Justitiei cu reputatie necontestata si ca magistrat si ca om independent politic, nu vad care ar fi rostul unor negocieri politice in legatura cu asta", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a aratat ca la intalnirea de marti seara cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-a discutat despre "impasul" in numirea procurorului general si a sefului DNA.

"Sigur, s-a discutat si despre faptul ca impasul in care s-a intrat cu numirea noilor conducatori ai Parchetelor nu este de natura sa amelioreze raportul MCV, dar aici ne-am spus fiecare punctele de vedere, care continua sa ramana diferite. Punctul meu de vedere, in orice caz, a fost acela ca este o problema care nu ma priveste nici ca lider de partid, nici ca presedinte al Senatului. Este o chestiune care priveste, conform legii si Constitutiei, ministrul Justitiei, CSM si presedintele", a afirmat Antonescu.

El a mai aratat ca s-au discutat si alte "lucruri de natura tehnica" privind MCV, cum ar fi numirea unor noi membri ai CSM si revotarea la Senat a legii privitoare la degrevarea instantelor.

"Sunt niste lucruri de natura tehnica in principal. Am vorbit despre ele si dupa intalnirea pe care eu am avut-o cu doamna ministru acum ceva vreme, cu doamna ministru Pivniceru. Este vorba de o lege care a fost trimisa pe niste vicii de forma din vechea legislatura privitoare la degrevarea unor instante si care eu sper ca luni sa fie adoptata, revotata la Senat si, de asemenea, tot la Senat de numirea unor membri in CSM care sunt de numit, sa spun asa, un procuror si un judecator parca", a mai spus liderul PNL.