Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu sustine ca ar fi dispus sa candideze la presedintie din partea PDL, daca si colegii de partid ar fi de acord. Acesta a mai declarat in exclusivitate pentru TVR ca PDL are mai multi potentiali candidati la prezidentiale, iar partidul a inceput deja "testarea" lor.

Adriean VideanuFoto: Captura TVR

Intrebat, in contextul declaratiilor liderilor USL dublate de cele ale presedintelui Traian Basescu pe tema devansarii cu cateva luni a alegerilor prezidentiale, daca PDL are un candidat pentru cea mai inalta functie in stat, prim-vicepresedintele partidului, Adriean Videanu, a raspuns: "Avem. Sigur ca da. Avem mai multi, care sunt in competitie. Din pacate nu va pot spune".

Intrebat apoi daca se numara printre potentialii candidati la presedintie din partea PDL, Videanu a spus: "Daca partidul va considera ca trebuie sa fac evaluarea, de ce nu?".

Dupa ce PDL a pierdut alegerile parlamentare si a ramas in opozitie, liderii partidului s-au ferit sa avanseze un nume de potential candidat la prezidentiale, urmatoarea cea mai importanta batalie politica.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a mai aratat ca apreciza declaratia presedintelui Traian Basescu, "consecventa de altfel", de a nu devansa alegerile decat daca parlamentarii sunt si ei dispusi sa demisioneze, in conditiile revizuirii Constitutiei si trecerea la un Legislativ cu 300 de alesi.

"Eu apreciez declaratia presedintelui Traian Basescu, care dovedeste ca este consecvent, barbat de stat ca sa spun asa, Hai, sa-si dea demisia si Parlamentul, si presedintele, sa revenim la parlamentul de 300. Chestia numai cu alegerile prezidentiale este o smecherie politica, haideti sa fim seriosi", a adaugat Videanu.