Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi si deputatul UDMR Attila Korodi au discutat la Digi24 despre politicile din Romania. Astfel fostul ministru de Externe reclama "o diversiune" in subiectul comasarii alegerilor, un alt mod de a abate atentia de la subiectele importante. Attila Korodi, impartaseste opinia fostului coleg de cabinet. "Nici eu nu cred ca este bine", spune el, atragand atentia asupra necesitatii modificarii Constitutiei.

"E o diversiune. Abia am incheiat un ciclu electoral si un an politic marcat de instabilitate. Ar trebui sa fie cu totul altele prioritatile, nu scenarii de alegeri", crede Baconschi.

"Daca se proclama virtutile stabilitatii, atunci stabilitate sa fie, dar toate la timpul lor. Nu vad de ce alegerile pentru Parlamentul European ar trebui eclipsate de prezidentiale, care sunt cele mai intens traite de electorat", a concluzionat fostul ministru.

"Comasarea nu cred ca este binevenita. Cat despre viitorul scrutin pentru alegerile parlamentare, probabil ca el va depinde si de dezbaterile constitutionale. Romania trebuie sa aiba o noua constitutie. Eu cred ca deja ne impotmolim de atatea ori in dezbateri constitutionale, incat Romania merita o constitutie elaborata de la zero", arata Attila Korodi.