Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la emisiunea "Jocuri de putere" de pe Realitatea TV despre polii de putere din partidul din care face parte dar si din alianta USL. Dragnea spune c anu este cel mai puternic om din USL sau vreun "Mazarin de Dambovita" si spune ca indiferent cat de vocali sunt unii lideri, decizia lui Ponta nu e influentata de acest lucru.

Liviu DragneaFoto: Captura Realitatea TV

Liviu Dragnea a dezvaluit ca, dupa alegerile prezidentiale din 2009, PSD a vrut sa aduca 150 de mii de oameni in Bucuresti ca sa conteste alegerile la CCR, dar ca s-a renuntat la aceasta miscare dupa o intalnire intre Iliescu-Nastase-Geoana-Dragnea-Hrebenciuc.

"Era o frustrare uriasa in partid. Se culcasera cu Geoana presedinte, s-au trezit cu Basescu. Foarte multi erau 'Sa aducem oameni, sa iesim in strada pentru ca am castigat!'... Nu poti sa arunci tara intr-o asemenea aventura. Lucrurile puteau scapa de sub control. Era foarte periculos", a declarat liderul social-democrat.

Alte declaratii:

  • In PSD nu mai sunt jocuri de putere... PSD este profund schimbat, e un partid serios, care functioneaza corect, un partid in care deciziile nu se mai iau prin restaurante
  • Ponta e mai puternic presedinte la PSD decat Geoana pentru ca are niste principii foarte sanatoase.
  • Despre Mircea Geoana: Mi-am dorit sa-i fiu sef de campanie, dar el l-a vrut pe Hrebenciuc. Am avut o discutie cu el dupa pierderea alegerilor. El a generat o intalnire la Brasov de care n-am stiut... Am avut o intelegere foarte clara cu el. Sa fiu langa el. Am fost pana a pierdut alegerile. I-am spus ca nu cred ca mai poate castiga Congresul.
  • Liviu Dragnea a dezvaluit ca, dupa alegerile prezidentiale din 2009, PSD a vrut sa aduca 150 de mii de oameni in Bucuresti ca sa conteste alegerile la CCR, dar ca s-a renuntat la aceasta miscare dupa o intalnire intre  Iliescu-Nastase-Geoana-Dragnea-Hrebenciuc.
  • Era o frustrare uriasa in partid. Se culcasera cu Geoana presedinte, s-au trezit cu Basescu. Foarte multi erau 'Sa aducem oameni, sa iesim in strada pentru ca am castigat!'... Nu poti sa arunci tara intr-o asemenea aventura. Lucrurile puteau scapa de sub control. Era foarte periculos.
  • Nu eu l-am ales presedinte pe Victor Ponta ci l-a votat aproape tot partidul. Nu am facut niciun joc cu Ilie Sarbu sau Hrebenciuc atunci. Am avut si certuri cu Ponta, dar am constatat ca avem si multe idei comune. S-a dovedit o alegere foarte inspirata.
  • Dragnea spune ca Victor Ponta va ajunge presedinte al Romaniei peste mai multi ani, la fel cum il vede si pe Antonescu presedinte la urmatoarele alegeri.
  • Avem doua mari proiecte unde eu am rolul de placa turnanta: regionalizarea si descentralizarea.
  • La proiectul regionalizarii vom lucra cu experti straini