Sute de bucuresteni stau la coada zi sau noapte, ore intregi, la sediul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), cel mai adesea pentru o simpla adeverinta care sa le ateste calitatea de asigurat, arata un material difuzat in Telejurnalul de la TVR. Potrivit reprezentantilor CASMB, eliberarea unei adeverinte dureaza zeci de minute pentru ca se verifica concordanta intre documentele prezentate de persoane si inregistrarea lor in sistemul informatic. Acestia dau asigurari ca, de luni, problema va fi rezolvata.

Cozi la CASMB pe timp de noapteFoto: Captura TVR1

Potrivit televiziunii nationale, in fata Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti se formeaza cozi interminabile, oamenii venind chiar si la putin timp deupa miezul noptii pentru a prinde un loc. Cel mai adese oamenii care stau la cozi, printre care multi batrani, invalizi, dar si femei insarcinate, au nevoie doar de adeverinta de asigurat in sistemul de sanatate, necesara la medicul de familie ori la medicii specialisti.

Exista un singur ghiseu in Bucuresti, cu program cu publicul zilnic de 6 ore, de unde se pot ridica aceste adeverinte, mai arata sursa citata.

Potrivit reprezentantilor CASMB, eliberarea unei adeverinte dureaza zeci de minute."Este vorba de a verifica concordanta intre documentele pe care le prezinta persoanele care se adreseaza si inregistrarea lor in sistemul informatic. Va dau de exemplu pensionarii; pensionarii ne sunt comunicati de casele de pensii", a declarat pentru TVR Cristina Calinoiu, purtator de cuvant al CASMB.

Reprezentantii CASMB dau asigurari ca de luni oamenii nu vor mai sta la coada. Sistemul propus de este ca cei care au nevoie de adeverinte sa lase la ghiseu o cerere si actele necesare urmand fie ca adeverinta sa ajunge la ei fie prin posta, fie sa o ridice personal, fiind anuntati prealabil de angajatii de la Casa.