Premierul Victor Ponta a vorbit luni seara, la Realitatea TV, despre scandalul dintre social-democratul Sebastian Ghita si liberalul Sorin Rosca Stanescu. Ponta spune ca scandalul dintre cei doi nu este acceptabil si ca parerea lor despre copresedintii USL trebuie exprimata doar in privat si nu la televiziune, in caz contrar cei doi riscand excluderea din USL. Ponta a declarat ca a luat aceasta decizie, luni, impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am discutat astazi putin cu Crin Antonescu acest episod tragicomic al bataliei "care-i mai mogul, care-i mai securist" si am decis ca prima data cand domnul Rosca Stanescu, senator liberal, sau domnul Ghita, deputat PSD, mai au de discutat in public despre cine-i mai securist sau mai mogul pleaca imediat din USL si ii dam afara si eu cred ca vor discuta doar in privat (...) Daca au aceste probleme importante de rezolvat intre ei, sa nu le faca in calitate de deputat PSL si senator PNL. Parerea domnului Rosca Stanescu despre mine e interesanta, dar trebuie sa o faca in privat, parerea domnului Ghita despre domnul Antonescu, la fel", a spus Ponta la Realitatea TV.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a reactionat saptamana trecuta la atacurilor senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu care l-a acuzat pe patronul Romania TV ca este "ofiter acoperit" si coordoneaza campania de denigrare a PNL. Ghita, care detine functia de secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat ca atacul senatorului PNL "la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica". Deputatul PSD mai arata ca atacul lui Stanescu a aparut intr-o perioada in care atat trustul lui Dan Voiculescu, cat si fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae ataca serviciile de informatii din Romania.