Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti seara, intrebat de ce grupul PDl din Parlamentul European nu este condus de Monica Macovei cu toate ca aceasta este unul dintre cei mai activi europarlamentari, ca sunt "niste calitati pe care trebuie sa le ai ca sa conduci un grup, trebuie ca grupul sa te respecte si tu sa il respecti". "Astazi Messi nu e capitanul Barcelornei, este cel mai bun jucator al Barcelornei, dar nu este capitanul Barcelonei, Ronaldo este cel mai bun jucator al Realului, dar nu este capitanul Realului. Despre asta discutam, intr-o echipa trebuie sa fii si acceptat ca si lider al echipei respective", a declarat Blaga, invitat la postul B1TV.

Alte declaratii facute de Vasile Blaga:

  • Dl Traian Basescu nu este adversarul meu politic, nu este nici dna Udrea.
  • Sunt spuse neadevaruri, n-am spus minciuni. Presedintele a fost dezinformat, poate cineva nu stiu cine, i-a spus lucruri neadevarate, iar apoi m-am simtit dator sa clarific.
  • Am avut pozitii divergente fata de mentinerea sau nu a aliantei Aliantei Dreptate si Adevar. Eu doream sa ramana, am fost printre putinii care doreau un guvern cu PNL, nu cu PSD.
  • intrebat de ce ar mai candida Teodor Stolojan la europarlamentare: Pentru ca a performat. Teodor Stolojan de conduce grupul PDL in toate dezbaterile din Parlamentul European, inclusiv cele de asta vara.
  • PDL nu se va rupe dupa alegeri indiferent de cine va pierde sau va castiga. Va garantez asta. Daca vor pleca oameni din partid? NU cred, dar e posibil sa fie unul-doi care sa se foloseasca de Congres pentru a-si argumenta plecarea pe care o planuiau
  • Blaga: Daca T. Basescu ar demisiona de la presedintie si ar candida la sefia partidului l-as sustine.
  • Nu voi spune ca sunt mai bun decat Elena Udrea, desi as avea argumente. In primul rand suntem colegi de partid si ne respectam