Realizatorul celebrei emisiuni satirice "The Daily Show" (Comedy Central), Jon Stewart, dedica un segment al emisiunii de marti seara problemei carnii de cal din Europa, ironizand, pe rand, o prezentatoare de la BBC, abatoarele din Romania, reactia premierului roman Victor Ponta si statisticile prezentei carnii de cal in produse etichetate ca fiind din carne de vita.

Jon Stewart si Victor PontaFoto: captura ecran

Jon Stewart si Romania

Jon Stewart si Romania

Foto: captura ecran

"Wow, abatoare romanesti. In ce lume traim daca nu mai putem avea incredere in puritatea produselor din abatoarele din Transilvania?! Dracula s-ar rasuci in ceea ce el cred ca numeste 'pat'", comenteaza Stewart, in momentul in care reportajul mentioneaza ca de aici ar proveni carnea de cal gasita in produsele din Franta si Marea Britanie.

In continuare, reportajul mentioneaza ca autoritatile din Romania au avut o reactie "taioasa" la aceste acuzatii si il prezinta pe premierul Victor Ponta facand o declaratie in limba engleza.

"I'm very angry, to be very honest", spune premierul roman in secventa folosita in emisiune. Reactia lui Stewart: "Nu pare o reactie dura, pari mai mult amuzat decat nervos. Asta este o fata care mai degraba incearca sa nu rada (si care spune) 'Daca voi credeti ca am facut acest lucru timp de zeci de ani razand ca ati mancat, fara sa stiti, caii nostri de tractiune...'".

Intreaga emisiune poate fi urmarita pe site-ul The Daily Show.

The Daily Show with Jon Stewart

Get More: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook