Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marti seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca, in opinia sa, acordul de coabitare semnat de presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta nu a functionat niciodata, fiind doar un petec de hartie destinat satisfacerii unor obiective de parcurs.

"Dupa parerea mea, el nu a functionat niciodata, dupa parerea mea nu, a fost decat un petec de hartie destinat satisfacerii unor obiective de parcurs. Domnul Basescu avea nevoie de hartiuta aceea ca sa fuga sa o arate in vazul lumii pe la Consiliul European cui se uita la ea, dl Ponta - nu stiu. El nu a functionat niciodata in spirit, in sensul ca in permanenta Traian Basescu a stat la panda si, daca semnatarii sunt sau nu multumiti, se denunta unul pe altul sau denunta acest pact, asta este problema semnatarilor", a afirmat Antonescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca ar rupe acest acord daca ar fi in locul premierului, Antonescu a raspuns ca el in locul lui Victor Ponta nu l-ar fi semnat.

"Nu sunt in locul premierului Ponta, sunt in locul meu, fac ce am de facut pe locul meu. Sunt convins ca si dl Ponta pe locul domniei sale face ce trebuie facut. (...) Politic, desi sunt ceva mai in varsta, nu il sfatuiesc pe dl Ponta, ma sfatuiesc uneori cu dl Ponta, dar in legatura cu chestiuni importante, nu cu bucata de hartie a lui Basescu", a sustinut Antonescu.