Numarul de angajati din sectorul bugetar trebuie redus, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, duminica in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, potrivit Mediafax. Ministrul a precizat ca numarul de bugetari trebuie redus pana in 2018, interval in care numarul locurilor de munca din economie ar trebuie sa urce cu cel putin 1 milion. In sectorul bugetar lucreaza in prezent aproape 1,2 milioane de persoane.

Vosganian a declarat ca, impreuna cu ministrul Administratiei, Liviu Dragnea, si cu alti colegi din celelalte ministere, va fi realizat pana la jumatatea anului un audit "foarte sever" in sectorul bugetar pentru stabilirea numarului optim de angajati.

"Cu personalul din sectorul bugetar trebuie facut un audit foarte sever. Impreuna cu domnul Dragnea si cu alti colegi din alte ministere lucram la un astfel de audit, ca sa stim cum stam. Termenul este pana la jumatatea anului", a spus ministrul Economiei.

"Numarul locurilor de munca din economie si industrie trebuie sa creasca panaa in 2018 cu cel putin 1 milion, in sectorul bugetar trebuie sa scada. De exemplu, la mine, eu fac efortul sa reduc personalul din sectorul bugetar. Nu este ca decimarea legiunilor romane la intamplare, ci dupa un audit. De exemplu, la AVAS avem vreo 270 de persoane, cred ca putem sa reconfiguram la 210-220. Probabil ca in 1-2 ani vom mai reduce o data", a afirmat Vosganian.

"Guvernul acesta are un rol istoric. Trebuie sa fie primul guvern care sa fie intr-adevar guvernul societatii deschise si al economiei de piata, sa nu fie doar guvernul unui sector, in dauna celorlalte. Sa nu fie guvernul administratiei impotriva societatii civile, sa fie un guvern deschis", a mai spus Vosganian in acest context.

Pe de alta parte, ministrul a aratat ca, recent, a semnat acte "ce duc la crearea a 500 de noi locuri de munca" la nivelul Ministerului Economiei. Ministrul a mentionat ca in unele departamente din institutie, precum cel juridic, este deficit de personal.