Europarlamentarul Monica Macovei, candidata la sefia PDL, a declarat, marti seara, in cadrul emisiunii "Sub Semnul Intrebarii", de pe B1 TV, ca nu s-a gandit la ce va face in cazul in care pierde competitia pentru conducerea PDL, pentru ca ia in considerare doar sa castige.

Monica MacoveiFoto: captura B1 TV

"Eu nu trebuie sa raspund cum a raspuns Blaga. Eu raspund cum vreau eu sa raspund. Eu m-am angajat intr-o competitie de 100 de metri garduri si eu, acum, lupt pe aceasta competitie. Eu nu ma gandesc ce-o sa fac daca pierd, eu ma gandesc sa castig. Eu am decis sa candidez, eu ma gandesc cum sa castig, nu ce-o sa fac daca pierd", a spus Macovei, potrivit B1.ro.

Fostul ministru al Justitiei a explicat ca alegerile acestea sunt cruciale pentru ca este probabil ultima sansa pentru ca PDL sa mai poata castiga electorat.

"Este un moment crucial, si pentru tara, si pentru partid. Nu cred ca alegeri peste nu stiu cati ani o sa mai rezolve ce s-ar putea rezolva acum. Trebuie o schimbare radicala, trebuie inlocuita vechea garda, trebuie un partid modern. Sa ne uitam spre 2014, nu spre trecut. Trebuie schimbari radicale care sa atraga electoratul spre dreapta, sa construiasca aceasta dreapta prin ce inseamna ea. Capitalism, libertatea individuala, rol cat mai mic al statului in economie. Dar e un moment crucial, care daca trece, nu cred ca in urmatorii ani vor mai conta foarte mult alegerile din PDL," a explicat aceasta.

"Eu incerc sa conving ca trebuie aleasa aceasta schimbare si ca trebuie sa rupem vechea garda si ca aceeasi oameni care se invart la conducerea partidului de ani de zile trebuie inlocuiti. Caci exista alti oameni in partid care pot. Exista un electorat in PDL radical, care nu vrea nici cu Udrea, nici cu Blaga. Si care va vota cu mine. Mai exista si in taberele celoralalti oameni nemultumiti, deci si de aici se aduna voturi", a explicat aceasta despre sansele sale la o reusita in aceasta cursa.

Macovei a declarat si ca va renunta la mandatul sau de europarlamentar daca va castiga sefia partidului.