Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a fost invitatul emisiunii Prim Plan de pe TVR1, unde a vorbit despre efectele imbatranirii populatiei asupra sistemului de pensii, ce idei are de reformare a acestui sistem si ce asteptari avem de la o eventuala modificare a Codului Muncii. Ma gandesc la un sistem de conturi individuale pentru pensii, dar propunerea inca nu este agreata de Guvern, a spus Mariana Campeanu.

Mariana Campeanu la Prim PlanFoto: Captura TVR1

Alte declaratii:

  • Contributia mea merge in contul meu si in fiecare zi am viitorul pe hartie si pot sa vad: asta imi va fi cumulul pe care-l am, atat mi-a adus investitia nu stiu care. (...) Un sistem de conturi individuale imi asigura mie acei bani si niciodata niciun guvern nu poate sa-mi dea mai putin sau mai mult decat am acumula.
  • Este o constructie pe care incercam sa o facem dar care va modifica aproape tot ce exista acum si nu stiu daca se va putea face asa de repede
  • Procesul de imbatranire a populatiei poate avea un impact negativ major asupra economiei din Romania, si asta pentru ca unul din sapte romani a depasit varsta de 65 de ani.
  • Despre modificarea Codului Muncii: Daca cineva isi inchipuie ca putem sa revenim la niste prevederi care erau mai ceva ca cele de dinainte de 1989, se insala. Sindicatele trebuie sa inteleaga ca lumea se modifica in fiecare zi si noi trebuie sa ne adaptam la aceste modificari. De exemplu, acum tinerii nu mai vor sa fie functionari, nu mai vor contracte pe perioada nedeterminata, vor contracte pe perioade determinate si bine platite.