Presedintele PDL Vasile Blaga a afirmat, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, ca a fost surprins de reactia presedintelui Traian Basescu cand acesta si-a luat "adio" de la partid intr-un clip video. De asemenea, intrebat daca Elena Udrea va pleca din PDL la formatiunea Miscarea Populara, Blaga a raspuns: "Nu, nu, sa fim seriosi."

Vasile Blaga:

  • "Asta cred ca ar trebui sa il intrebati pe domnul presedinte, eu am ramas in raporturi foarte corecte cu domnia sa. De asta am fost surprins de declaratiile de aseara. Nu am inteles nici faptul ca nu doreste sa fie o "piatra de moara" pentru noi si nici noi pentru domnia sa. Nu a fost niciodata o piatra de moara dar si noi am fost mereu alaturi de domnia sa. (…) Eu asta nu am inteles, la ora 11.00 eram exceptionali, salvasem tara."
  • "Vizavi de FSN ("aripa FSN-ista a partidului a rabufnit" a declarat Basescu - n.r.) - intr-adevar domnul Traian Basescu nu a facut parte din FSN. Numai ca eu am facut parte din acea parte din FSN are avut curajul sa se rupa de Iliescu si Magureanu."
  • Credeti ca doamna Udrea va pleca? "Nu." La Miscarea Populara? "Nu, sa fim seriosi". Eu nu am de oferit o functie nimanui (…) eu sunt presedintele partidului nu patronul.