"Ce a insemnat Mona Pivniceru? O sa fiu foarte sincer, o catastrofa. Am vrut sa o conving hai sa-l ducem pe Morar la Parchetul General si pe Kovesi la DNA, ar fi fost o oportunitate extraordinara si credibilitate. Sunt vreo 30 de functii in parchetul general si in DNA, toate pe interimate. Nu a vrut. Eu cu ea discut, nu m-am dus si la Crin Antonescu, nu l-am intrebat nici e dl Voiculescu si nici pe dl Vlasov. A fost o respingere totala a solutiei, care ar fi ajutat foarte mult Romania. Acum pe Morar l-am numit la CCR", a declarat presedintele Basescu la B1 TV.

Alte declaratii:

  • Daca va spun numai relatiile doamnei Pivniceru la Bruxelles si anumite miscari care au avut loc in CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) de care nu poate sa-mi spuna ca e straina, alaturi de asociatiile (magistratilor).
  • Legat de schimbarea lui Danilet? Cred ca da, si aici nu vreau sa se supere CSM. Avem o problema mare din punct de vedere al credibilitatii CSM pentru urmatorul MCV (Mecanismul de Control si Verificare).
  • Eu nu fac niciun fel de afirmatie (legata de viitorii sefi ai parchetelor) pana cand nu vom definitiva. Cert este ca vom gasi o solutie.
  • Intrebare: spre deosebire de Pivniceru? Da.