Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca motivul pentru care premierul Victor Ponta, care este si ministru interimar al Justitiei, nu si-a mai asumat propunerile el pentru functiile de procurori sefi, ar putea fi acela ca seful Executivului conta pe o intelegere cu Traian Basescu si cu membri ai CSM, care, insa, nu a mai fost respectata, citeaza Agerpres.

'Probabil ca domnia sa (Victor Ponta - n.r.) conta pe o intelegere cu Traian Basescu si, eventual, cu oameni din CSM, care intelegere nu a mai fost respectata, dar asta nu este decat o presupunere', a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

Afirmatia lui Antonescu a venit ca raspuns la intrebarea de ce crede ca premierul Ponta nu a mai facut el niste propuneri de procurori sefi, ci a anuntat ca va numi un ministru al Justitiei, care ar urma sa stabileasca si sa conduca toate procedurile privind desemnarea noilor sefi ai Parchetelor.

Antonescu a mai spus ca el este aliat si prieten cu Victor Ponta si ca a avut intotdeauna o atitudine loiala fata de acesta.

'Suntem aliati, suntem prieteni, politici cel putin. Cred ca de mai bine de doi ani am avut o atitudine perfect loiala si de partener perfect corect fata de premier', a adaugat Antonescu.

El a motivat si de ce a fost impotriva propunerii de catre premierul Victor Ponta a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA.

'PNL nu doreste in nici un fel sa-si puna oameni la parchete sau undeva in sistemul judiciar. PNL ca si PSD, USL in intregime doresc un sistem judiciar depolitizat. Asta inseamna scos de sub controlul lui Traian Basescu. Doamna Kovesi a fost sefa dlui Morar sase ani de zile si nu putem spune fara contradictie profunda logica faptul ca Daniel Morar a fost ingrozitor si doamna Kovesi foarte buna', a explicat Antonescu.

Intrebat daca Ponta a gresit implicandu-se in compromisul facut presedintelui Traian Basescu privind sefia parchetelor, el a raspuns: 'Nu cred ca a gresit implicandu-se in sensul de a dori sa-si asume interimatul'.

'Cand domnia sa ne-a anuntat ca doreste sa-si asume interimatul (...) nu am pus la indoiala aceasta solicitare a primului ministru', a spus Antonescu.

El a reiterat ca s-a 'despartit fundamental' de Victor Ponta in eventualitatea optiunii pentru Laura Codruta Kovesi la sefia DNA.

'Noi, avand in spate 60% din votul dat de romani, 70% din Parlament, cred ca putem in aceasta tara sa cautam si sa gasim doi, sapte, 20 de sefi pentru parchete, oameni integri, bine pregatiti, care nu sunt curtati de grupuri politice si cred ca putem sa facem asta fara dl Basescu, fara dl Morar, fara doamna Kovesi', a subliniat Antonescu.