Majoritatea romanilor apreciaza faptul ca presedintele si prim-ministrul nu se mai cearta, datorita acordului de colaborare institutionala, a sustinut marti, la Prima TV, premierul Victor Ponta, care apreciaza astfel ca anul 2013 va fi unul mult mai linistit politic si ca nici anul viitor nu va fi unul "foarte agitat", transmite Mediafax.

"Am facut un gest, o decizie care mi-a adus multe critici, de a incerca sa normalizez nu relatiile personale, pentru ca aia e foarte greu dupa ce s-a intamplat, ci relatiile institutionale cu presedintele tarii: faimosul acord de colaborare institutionala. Important este ca eu cred in continuare ca, dincolo de prejudiciile pe care le-am suferit strict personal prin acuzatii - unele le inteleg, altele au fost exagerate - faptul ca cele doua institutii nu s-au mai sabotat, nu a mai fost un razboi continuu, nu ne-am mai trezit ca presedintele nu imi semneaza mie o hartie, eu ii iau lui avionul sau locul, cred ca in ansamblu, pentru Romania, a fost un lucru bun. M-am uitat pe cercetarile de opinie publica si cea mai mare parte a oamenilor, fara sa devina fani ai lui Traian Bsescu sau neaparat ai mei, au spus "Da, domnule, asta e, mie imi place de Ponta sau de Basescu, dar daca unul e presedinte si celalalt e prim-ministru, ca nu se plac sau nu se sufera, trebuie sa nu se mai certe si sa faca fiecare partea lui din job". Anul 2013 sigur va fi un an mult mai linistit si nici anul 2014 nu il vad un an foarte agitat", a spus Ponta la Prima TV.

El a adaugat ca acest acord, incheiat intre presedinte si premier, nu ii este opozabil liderului PNL, Crin Antonescu, care va candida anul viitor pe ideea ca este nevoie de un alt tip de presedinte.