Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat duminica seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca USL se va rupe daca in cursul zilei de luni nu se va lua o decizie in privinta excluderii din alianta a senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu.

"Eu stiu ca suntem impreuna la guvernare. Incidentul cu Sorin Rosca Stanescu a provocat pana la urma tensiuni, dar niciunul dintre parteneri nu a iesit public sa spuna nemultumirile pe care le are. (...) Noi avem acum o problema. PNL trebuie sa aleaga intre alianta si Sorin Rosca Stanescu. (...) USL se rupe maine daca nu pleaca Rosca Stanescu", a spus liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, potrivit RTV.net.

In opinia sa, "exista un cumul, iar oamenii incep sa aiba curaj daca vad ca nu i se intampla nimic lui Rosca Stanescu".

Sarbu i-a dat ca exemplu pe cei doi senatori liberali de Bihor care au amenintat ca vor depune o motiune simpla impotriva ministrului Mediului, Rovana Plumb.

"Nu s-a intamplat in 22 de ani ca partenerul tau de guvernare sa depuna motiune impotriva ta. Intentia a existat. Nu putem lucra asa", a spus senatorul PSD.

Ilie Sarbu s-a referit si la stenogramele din sedinta PNL, care aratau cum mai multi ministri liberali isi exprimau vehement nemultumirea fata de PSD si Victor Ponta.

"Probabil ca Victor Ponta blocheaza vaccinul pe care vrea sa-l faca Nicolaescu, de vreo 200 de milioane... chiar le blocheaza si sigur ca se creeaza nemultumiri, dar n-am iesit public sa spunem lucrurile astea", a mai spus Sarbu.