Premierul Ponta sustint, marti seara, la RTV, ca duminica la ora 19.30, cand se afla la baschet, nimeni nu stia de accidentul produs in Muntenegru si precizeaza ca Raed Arafat l-a sunat la 22.55 pentru a-i cere acordul de a folosi un avion militar, adaugand ca nu vrea sa fie ca Ceausescu, comandantul suprem care stie tot.

El a explicat ca, in astfel de situatii, problemele sunt abordate inclusiv de catre ministrii cu atributii, iar subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, l-a contactat telefonic in primul rand deoarece avea nevoie de acordul institutional si legal pentru a folosi un avion militar.

"Eu nu sunt ca Ceausescu, care din cinci in cinci minute era informat ca ploua undeva. O tara nu mai trebuie sa functioneze ca pe vremea lui Ceausescu sau in regimul Basescu, cand totul se decidea de catre comandantul suprem care stie tot, ci exista si ministere", a spus Ponta la RTV, citat de Mediafax.

Premierul a adaugat ca duminica la ora 22.55 nici ambasadorul Romaniei in Muntenegru nu stia numarul exact al victimelor, ci doar ca un autocar cu romani a fost implicat intr-un accident.

In opinia primului-ministru, pentru gestionarea situatiei din Muntenegru nu a existat vreo problema de comunicare la nivelul autoritatilor.