Senatorul Valer Marian, fost membru PSD, a trimis sambata Directiei Nationale Anticoruptie un denunt in care il acuza pe secretarul general al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea de "instigare la fals si us de fals" in dosaul fraudelor la referendum, scrie Revista 22. "M-am autodenuntat, am denuntat instigarea la fals intelectual de catre Dragnea. Indiciile si probele le voi prezenta la DNA, au fost mai multi martori, s-ar putea sa apara o inregistrate audio", a declarat Valer Marian pentru Realitatea TV.

Valer MarianFoto: arhiva personala

Valer Marian, in prezent senator independent afiliat grupului PP-DD, a declarat pentru Realitatea TV ca a trimis documentul pe email la Directiei Anticoruptie, urmand ca saptamana viitoare sa il depuna personal, in scris, cu precizarea ca a primit invitatie pentru a se prezenta marti la sediul DNA.

Senatorul a declarat pentru postul citat ca nu a dorit sa faca ce i-a cerut Liviu Dragnea, adica sa raporteze date false la Biroul Electoral Central, pentru ca asta ar fi insemnat "incalcarea legii electorale".

Valer Marian a adaugat ca nu se teme ca ar fi acuzat de denunt calomnios sau de tainuirea unor fapte de coruptie grave deoarece la Satu Mare nu s-a inregistrat cazuri de vot multiplu si ca nu exista un termen in care pot fi denuntate astel de fapte.

Intrebat daca fostii sai colegi au urmat directivele trasate de Liviu Dragnea, de a raporta cifre umflate la Biroul Electoral Central, el a raspuns ca "asta urmeaza sa fie verificat".

Potrivit Revista 22, Valer Marian este de parere ca presedintele PSD, Victor Ponta, a stiut ce se intampla. "Cum sa nu stie, daca ni s-a spus ca s-a decis la cel mai inalt nivel?", a comentat el.

Citeste pe Realitatea TV continutul denuntului trimis de senatorul Valer Marian Directiei Nationale Anticoruptie