Dupa o interventie de peste ora la Antena 3, premierul Victor Ponta a vorbit si la Romania TV despre recentele declaratii ale presedintelui Basescu.

Premierul a vorbit despre privatizarea CFR Marfa si sustine ca daca Gruia Stoica nu va face plata in temenul de 60 de zile stabilit atunci CFR Marfa va ramane la stat. "Nici prin cap nu-mi trece sa-i raspund presedintelui. E antiroman cand spune ca nu vrea un castigator roman. Eu m-as bucura sa fie asa, dar ramane de vazut. Nu e treaba presedintelui sa se bage cu nasul prin conturile firmelor... Nu e nimic in neregula cu privatizarea CFR Marfa. Nu m-ar mira, ca la presiunea presedintelui, sa apara si niste dosare penale pentru investitor", a declarat Ponta.

Declaratia premierului survine dupa ce in presa au aparut unele informatii cu privire la faptul ca pe numele lui Gruia Stoica s-ar fi deschis procedura de urmarire penala.

Alte declaratii:

  • Am deblocat toate domeniile pe fonduri europene cu exceptia unuia care va fi deblocat in toamna. Am triplat accesarea fondurilor europene.
  • Nu cred in interesul presedintelui despre imaginea guvernului.
  • In vizita facuta in Spania m-a incantat faptul ca nu am auzit niciun cuvant rau despre romani. Aici, Romania are o imagine foarte buna datorata in special romanilor de aici.
  • Romanii de aici nu mi-au spus ca vor sa se intoarca acasa ci doar mi-au cerut sa sustinem programul cu profesorii romani pentru Spania, sa sprijinim Biserica Ortodoxa si alte culte. Cred ca avem in tara o imagine putin deformata fata de ce este aici.
  • Cred ca traim intr-o Europa in care fiecare are dreptul sa locuiasca acolo unde gaseste cele mai bune oportunitati.

Despre operatiunea Hayssam:

  • Totul a fost in perfect acord cu legislatia si toti cei care au participat au actionat legal. Nu vreau sa-mi imaginez ce a fost in sufletul celor care au participat la actiune cand l-au auzit pe presedinte ca au fost angajati intr-o actiune ilegala. Ii asigur eu ca au actionat legal si ca si-au facut datoria fata de tara.

Despre posibila suspendare a presedintelui Basescu: Categoric nu se pune aceasta problema

Despre numirea lui Ovidiu Silgahi la Transporturi:

  • Daca presedintele Basescu nu va accepta numirea atunci vom face alta pe care insa nu o va mai putea refuza