Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat Digi24, ca "planul B" privind regionalizarea, despre care mentionase vicepremierul Liviu Dragnea, este ca aceasta "va fi anul viitor". Ponta a subliniat ca regionalizarea va avea loc in decursul acestui mandat.

Intrebat daca se cunoaste numarul de regiuni in care va impartita Romania, premierul a declarat: "Nu stim, sunt mai multe proiecte. Unanimitate nu va exista si cine va cauta unanimitate va esua in mod sigur. Solutia este o majoritate rezonabila si un respect pentru cei care nu sunt de acord cu majoritatea. Regionalizarea este un proiect al Romaniei. Eu nu cred ca trebuie sa reinventam roata, dar nici sa ne opunem atunci cand se dovedeste eficienta. Se va intampla in acest mandat, daca vreti sa fiu foarte politic si diplomat".

Cu privire la faptul ca vicepremierul Liviu Dragnea a spus, in mai multe randuri, ca daca referendumul pentru Constitutie nu se va intampla in acest an, se va ajunge la "planul B", Victor Ponta a explicat ca "Planul B este ca regionalizarea va fi anul viitor. Nu este doar o amanare, ci si o pregatire mult mai minutioasa".

Alte declaratii ale lui Victor Ponta despre regionalizare:

  • "Vreau sa nu mai vad primari, dar si persoane fizice, de la Zalau, Botosani sau Caras, care sa vina pana in Bucuresti sa isi rezolve o aprobare, sa vina la Inalta Curte de Casatie sa stea la coada, vreau sa vad regiuni care raspund de educatie, sanatate, infrastructura. Guvernul central raspunde de marile strategii, de autostrazi, de universitati. Vreau sa vad proiecte care nu se mai termina la granita dintre judete".
  • "Si eu incerc, de fiecare data, sa vad Romania mult mai frumoasa si mai puternica decat suntem obisnuiti sa comentam in fiecare zi. Este o tara care a strabatut un drum foarte lung din 1990 pana acum, si asta vad in special strainii, care vin mai rar in Romania. Noi nu simtim. Suntem o tara care a suferit de lipsa de incredere. Niciodata nu am vazut romanii cu adevarat increzatori ca putem fi mai prosperi, mai puternici, mai respectati in Europa si in lume. Eu cred ca romanii sunt mai inteligenti, mai adaptabili, mai inovativi decat foarte multi altii. Mai cred ca avem un potential natural extraordinar pe care nu l-am folosit. Uneori, l-am jefuit, daca ma gandesc la paduri, alteori l-am lasat in parasire, daca ma gandesc la alte resurse naturale".