Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara, intr-o interventie la Realitatea TV, ca PNL va propune, duminica, un lider liberal pentru sefia Transporturilor, precizand ca numele vehiculate in presa pentru portofoliu sunt incorecte si ca Radu Stroe nu va trece de la Interne la ministerul condus acum interimar de catre premier, transmite Mediafax.

Antonescu a mai spus ca isi va incheia in zilele urmatoare concediul, mai devreme de ziua de luni.

"Nu s-a pus in discutie nicio secunda si nu se ia in calcul un schimb de ministere intre noi si partenerii de guvernare. PNL si-a asumat acest portofoliu (Transporturile, n.r.) si o va face in continuare", a spus Antonescu.

El a mai afirmat ca nu se pune problema trecerii lui Radu Stroe de la Interne la Transporturi.

"Sigur ca Radu Stroe ar fi fost o varianta serioasa, de luat in considerare pentru Ministerul Transporturilor. Este un om care a lucrat in viata lui foarte multi ani in acest minister, il cunoaste foarte bine. Dar nu se intampla acest lucru, din cauza ca domnul Radu Stroe este un ministru de Interne care-si face datoria, pana in acest moment, fara niciun fel de problema", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a spus ca in partid vor fi facute mai multe propuneri pentru Transporturi, si ca el insusi are o propunere. Antonescu a precizat ca nu poate face publica inca propunerea sa, dar aceasta nu se regaseste printre cele vehiculate de presa. Liberalul a spus ca este vorba despre un lider politic al PNL si a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu este vorba despre actualul presedintele al Camerei de Comert romano-americane, Sorin Mandrutescu.

Pe de alta parte, Antonescu a declarat ca este corecta constatarea premierului potrivit careia de fiecare data cand se face o propunere pentru vreun portofoliu ministerial "apare un dosar".

"Asta trebuie sa ne dea de gandit, pentru ca asta inseamna, din gura prim-ministrului, practic suspiciunea ca DNA, lideri sau alte institutii ale statului fac politica. Sigur, este si suspiciunea mea", a spus Antonescu.

El a mentionat ca propunerea pentru sefia Transporturilor va fi facuta duminica dupa pranz, dupa o discutie care va avea loc duminica dimineata in Consiliul National al PNL. Liderul PNL a declarat ca va fi vorba despre o persoana cu suficienta greutate politica, cu suficienta experienta administrativa si in legatura cu care "vreme de ani de zile" nu a existat nicio discutie, nici cu ANI si nici cu DNA.

"Noi facem o propunere pe care o discutam cu prim-ministrul. Daca o accepta, o trasmite domnului presedinte Basescu. Noi nu ii cerem voie domnului Basescu", a spus presedintele PNL.

Surse din PNL relatau, miercuri, ca in partid sunt in lucru mai multe scenarii in ceea ce priveste situatia creata de necesitatea avansarii unei noi nominalizari pentru Ministerul Transporturilor, in urma retragerii lui Silaghi. Potrivit Mediafax, unul dintre scenarii vizeaza o rocada, in sensul ca ministrul Internelor, Radu Stroe, ar urma sa preia portofoliul Transporturilor, iar locul sau de la Interne sa fie ocupat fie de Tudor Chiuariu, fie de Cristian David, fie de George Scutaru.