Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la postul B1TV, ca exista posibilitatea ca Narcis Neaga ar putea fi viitorul director al CNADNR, fiind si el numita, ca si predecesorul sau, cu delegatie.

"Si directorul actual este tot cu delegatie. Altfel, ar trebui sa mergem la managerii privati, si apoi tot domnul Pop ar ramane director. Nu am vrut sa-l sanctionez, am incercat sa stabilesc un alt mod de functionare. Dar am vazut ca a fost legat de dosarul lui Silaghi, am crezut ca o sa-l cheme pentru dosar si nu vroiam sa stea toata ziua intre DNA si CNADNR", a declarat premierul.

Intrebat daca directorul adjunct actual al CNADNR ar putea fi numit director cu degelatie, cum s-a vehiculat in cursul zilei de joi, Ponta a declarat ca este posibil si ca "cred ca va fi numit tot ca director cu delegatie".

Atat premierul cat si ministrul Sova, in subordinea caruia se afla CNADNR, au anuntat joi ca Mircea Pop urma sa fie schimbat din functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) prin decizie a Consiliului de Administratie

Ministrul Sova a precizat ca Mircea Pop va ramane in consiliul de administratie al CNADNR ca membru.

In luna ianuarie, dupa ce presa a relatat ca mai multi directori din CNADNR au participat la o sedinta de "plan operativ" la Balea Lac, desi meteorologii anuntasera pentru acea perioada ca vremea se va inrautati accentuat, premierul Victor Ponta a anuntat ca Mircea Pop a demisionat de la conducerea companiei, dar ca va asigura interimatul pentru o perioada foarte scurta, pana la numirea altui sef.

Pop a ramas insa interimar pana in prezent, premierul Ponta explicand ca acesta a castigat concursul pentru postul de manager privat astfel ca Guvernul ar fi obligat sa il instaleze in aceasta functie daca expira interimatul.

Mircea Pop conduce CNADNR din iulie 2012.